Panelen: "En bonus som höjer betyget"

6 september 2019 13:00

#14lag14analyser: Tre experter ger sin syn på Timrås lag och chanser den här säsongen.


Panelen:
Jennifer Engström, journalist Sundsvall Tidning
Eric Westlund, journalist Sundsvall Tidning
Jimmy Hamrin, Timråpodden

Vad säger ni om Timrås silly season?

Jennifer Engström: En sillyseason utan några större rykten eller bomber, förutom när Jonathan Dahlén blev aktuell och slutligen vände hem. I övrigt ett typiskt bygge för ett lag som åkt ur SHL. Flera nyförvärv, en del oprövade spelare underifrån, och några återvändare. Men också en del av stommen som valt att stanna.

Eric Westlund: Det blev en tuff start efter SHL-uttåget och Timrå kom ju igång sent med att börja rekrytera, men det gick överraskande fort att fylla truppen. Det känns som att många av pusselbitarna som sportchef Kent Norberg ville ha föll på plats. Med värvningar som Sebastian Hartmann, Albin Lundin, Jens Lööke och framför allt bomben med Jonathan Dahlén-återkomsten så måste det bli ett högt betyg.

Jimmy Hamrin: Totalt sett bra. Jonathan Dahlén är en stor bonus som höjer betyget så klart. Laget har bra bredd och tyngd, nu även spets. Jag är inte överens med hur man valt att bygga backuppsättningen, det kommer bli mycket upp till tränarna att sätta ett tydligt grundspel för att det ska slå väl ut.

Vad är Timrås styrka?

Jennifer Engström: Hjärtat och motivationen. Det känns som att man satsat mycket på känslan och kemin i lagbygget.

Eric Westlund: Förstemålvakten Victor Brattström har potential att bli en av seriens bästa och Jonathan Dahléns intåg gör att det finns offensiv spets som bör ge goda möjligheter till en topplacering.

Jimmy Hamrin: Jag tycker det är bredden på forwardssidan samt en matchvinnare utöver det vanliga på den här nivån i Jonathan Dahlén.

Vad är Timrås svaghet?

Jennifer Engström: Den oprövade backsidan, med några spelare från Hockeyettan, några yngre orutinerade, och även spelare som haft skadebekymmer.

Eric Westlund: Backsidan känns aningen sårbar med några nyförvärv som har mycket att bevisa, tänker på spelare som Filip Lander och David Westlund som kommer från division 1-spel och Frölunda-junioren Léon Lerebäck som gör sin första seniorsäsong. Dessutom har Filip Westerlund än så länge bara ett korttidskontrakt.

Jimmy Hamrin: Puckskickligheten i backuppsättningen känns inte hög, även om korttidssajningen Filip Westerlund förhoppningsvis kan bli kvar längre och då ta en viktig roll där. Andremålvakten Adam Ohre som känns som ett osäkert kort också.

Vem blir årets poängkung i Timrå?

Jennifer Engström: Jonathan Dahlén.

Eric Westlund: Jonathan Dahlén. Inte en oväntad gissning, men svårt att se att någon ska slå honom. Snittade en poäng per match redan för två säsonger sedan i HockeyAllsvenskan och har knappast blivit en sämre spelare sedan dess, även om fjolåret var stundtals jobbigt i Nordamerika. Med rätt omgivning räknar jag med att han kan ha samma poängsnitt igen, minst. Dahlén är 21 år och kommer inte hem för att varva ned.

Jimmy Hamrin: Jonathan Dahlén.

Vem blir årets utropstecken i Timrå?

Jennifer Engström: León Lerebäck. Spännande back som sett bra ut på försäsongen. Har bra skridskoåkning, attityd och imponerar med sin storlek. Kan verkligen få sitt genombrott på seniornivå.

Eric Westlund: Centern Tim Wahlgren. Gjorde mycket poäng som junior, men har inte fått produktionen att lossna som senior i Modo. Har sett spännande ut på försäsongen. Får jag gardera så tar jag med backen Albin Carlson också. Han har kapacitet, men är lätt att glömma efter skadeproblemen som förstörde förra vintern.

Jimmy Hamrin: Victor Brattström.

Hur går det för Timrå i år?

Jennifer Engström: Timrå slutar topp tre i grundserien och kommer slutligen få kvala till SHL på ett eller annat sätt.

Eric Westlund: Min gissning: Trea i grundserien, vidare till kval via Slutspelsserien.

Jimmy Hamrin: Jag tror Timrå är ett av de två lag som kvalar till SHL till våren. För att lyckas med det och för att lyckas där kommer grundspelet vara mycket viktigt samt att laget hittar samma anda och flow som senast man spelade i HockeyAllsvenskan.

» #14lag14analyser