Södertälje plockade första segern!
Publicerad: 2023-03-22
Södertälje bärgade slutspelets första seger mot Mora och reducerade därmed kvartsfinalserien till 1-2 i matcher.

Södertälje är starka på hemmaplan och i slutspelets första hemmamatch så kom också slutspelets första seger. Laget vann med 3-1 och reducerade därmed kvartsfinalserien mot Mora till 1-2 i matcher.

Det blev återigen en tajt match.

Det stod 0-0 efter 40 spelade minuter innan Söderälje genom Lucas Carlsson kunde spräcka nollan fram till 1-0 i början av den tredje akten. Strax därefter ökade Viktor Liljegren på till 2-0.

Mora reducerade i slutet, men Södertälje kunde till slut vinna med 3-1.

– Efter första powerplay-spelet i första perioden började vi komma tillbaka till dåliga vanor från där uppe, vi var lite stressade, men ju längre andra perioden gick, ju mer växte vi in i det. Något att bygga på och vi kom ut jättebra i sista perioden där vi kunde stängt matchen tidigare, säger Södertälje-tränaren Magnus Bogren till C More.

– Det var kanske inte världens bästa tränarmatch, men vi har bra karaktär i gänget och vinner.

Nikita Tolopilo var strålande i SSK-buren. Han gjorde bland annat en dunderräddning på ett Axel Sundberg-läge mellan hemmalagets 1-0- och 2-0-mål.

– Han var helt okej, vi behöver det i dag, säger Bogren med glimten i ögat.

Mora-tränaren Johan Hedberg:

– En bra hockeymatch, hård och tajt, men vi måste ta betalt för våra lägen. Tycker överlag att vi gör en bra insats, vi kunde vunnit den här matchen, säger han till C More.

Match fyra spelas i Scaniarinken på fredag.

Södertälje - Mora 3-1

Målskyttar Södertälje: Lucas Carlsson, Viktor Liljegren, Emil Alba

Målskyttar Mora: Anton Heikkinen

Noterat:

» Nikita Tolopilo vaktade Södertäljes målbur. Han räddade 31 av 32 skott och noterade en räddningsprocent på 96,9 %.

» Efter att ha gjort två mål på två matcher så fick Södertälje nu in tre puckar i en och samma batalj.