Västervik vann och klev upp på kvalplats
Publicerad: 2019-02-19
Västervik hemmavann mot Pantern och klev därmed upp på den åtråvärda åttondeplatsen i tabellen.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Västervik besegrade Panten med 4-1 hemma i Plivit Trade hallen och klättrade därmed upp på åttondeplatsen i tabellen och har just nu en plats i Slutspelsserien.

Södertälje och Björklöven skuggar två poäng bakom och har en match mindre spelad.

Mot Pantern så sköt Västervik två mål på mindre än en halv minut i den första perioden. Kellen Jones skickade in 1-0 innan Erik Ullman bara 27 sekunder senare utökade till 2-0. I början av den andra perioden gjorde Victor Öhman 3-0 och mitt i samma period blev Ullman tvåmålsskytt när han fick in 4-0-målet. Noterbart är att debuterade nyförvärvet Victor Wänghult noterade två assist.

Pantern 1-4-reducerade genom Villiam Haag i mittperioden, men närmare än så kom inte gästerna.

Emil Kruse levererade en ny stark insats i Västerviks mål. Han räddade 26 av 27 skott och noterade en räddningsprocent på 96,3 %.