Matchguide: Överraskningarna jagar andraplatsen
Publicerad: 2017-02-20

Trean Pantern tar emot fyran Västervik och båda lagen jagar den åtråvärda andraplatsen som Karlskoga just nu innehar.

Match:
20/2 19.00 Pantern - Västervik, Malmö Isstadion  

Sändning:
cmore.se 

Trean Pantern och fyran Västervik är de två största överraskningarna i HockeyAllsvenskan i år. Många tippade lagen i botten av tabellen inför säsongen, men istället tampas de i toppen och har fortfarande chansen att nå HockeyAllsvenska Finalen.

Upp till tvåan Karlskoga skiljer det tre respektive fyra poäng och laget som vinner mötet i Malmö Isstadion får fördel i jakten uppåt.

Men matchen handlar inte bara om att jaga Karlskoga. Skulle man misslyckas med att nå andraplatsen så betyder placeringarna bakom mycket eftersom de ger bonuspoäng i Slutspelsserien. Just nu har Pantern alltså en poäng att gå på, men vet att Västervik jagar.

– Alla som jagar får man se upp med. Men återigen en placeringsmatch. Vi har ju haft några nu exempelvis mot Timrå och Karlskoga. De kommer tätt. Så det gäller att vara fokuserad på uppgiften, säger Panterns tränare säger Håkan Åhlund till klubbens hemsida.

Det har varit jämnt mellan lagen under säsongen och alla matcher har slutat med uddamålet. Västervik vann de två första mötena, efter straffar och övertid, innan Pantern tog en trea senast.

– Det blir en tuff match, säger Åhlund och menar att förmågan att nollställa sig är det viktigaste: 

– Alltid ny match och nya förutsättningar. Det gäller att orka ladda om mentalt. Vi spelar ju väldigt tätt som alla lagen gör. Det är lika för båda lagen. Gäller att komma upp i sin potentiella kapacitet. Det är detta som det handlar om för oss. Svårt att säga vad det blir för matchbild, men det gäller att ta tag i det där och försöka styra så mycket som möjligt.

Pantern hade tre raka segrar innan man föll mot Västerås senast. 

Västervik är i fin form med två raka segrar där man inte släppt in något mål. Senast blev det en 3-0-vinst mot Vita Hästen - och man höll tätt trots att man tvingades till ett målvaktsbyte mitt i matchen då Jonas Fransson klev av skadad och ersattes av Ludvig Engsund.

Läget i lagen:
Pantern har inte delgett läget i laget men saknade bara Mattias Persson senast.

Västervik saknar målvakten Jonas Fransson som bröt senaste matchen. Conny Strömberg saknas återigen, är förkyld, och det finns frågetecken för Emil Georgsson som känt sig hängig. Allt enligt vt.se.  

Notera att:
* Västerviks Victor "26" Öhman - som inledde säsongen i Pantern - har gjort poäng i fyra raka matcher sedan sin comeback från skada.
* Pantern är seriens bästa lag på att vända underläge efter första perioden till seger. 
* Pantern har mest puckinnehav i serien, i snitt 52,2 % av matchtiden.

Läs också:
Panterns hemsida inför matchen 
Västerviks hemsida inför matchen 

Jonas Gustavsson