Matchguide: Rivalmöte, jakter och debuter
Publicerad: 2021-01-22
Fredagen bjuder på hela sex matcher i Sveriges mest underhållande liga! Bland annat så blir det första mötet mellan MODO och Björklöven, Daniel Ljunggren jagar utökad assistsvit medan Ryan Gropp och Pelle Hedlund troligen gör debut för Västervik respektive Almtuna.

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 Almtuna - Södertälje, Upplands Bilforum Arena
18.00 Tingsryd - Timrå, Nelson Garden Arena
18.00 Mora - AIK, Smidjegrav Arena
18.00 Västerås - Vita Hästen, ABB Arena
19.00 MODO - Björklöven, Fjällräven Center
19.00 Väsby - Västervik, Renew Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot Björklöven ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med MODO:s William Wallinder och Björklövens Axel Ottosson.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen visas en längre intervju med MODO:s Daniel Sylwander.
» I andra pausen gästar Björklövens sportchef Per Kenttä studion och berättar bland annat om klubbens två nyförvärv J.T. Brown och Francis Perron.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

{!G}

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Almtuna är i en svacka. Uppsala-laget har förlorat tre raka matcher med totala målskillnaden 6-14 och kommer närmast från ett 0-3-nederlag mot Karlskoga.

» Södertälje har två raka förluster på kontot, men är med uddamålet och senast blev det en övertidsförlust mot Väsby. Noterbart är att SSK spelat fem raka matcher som slutat med uddamålet, där fyra av dem varit oavgjorda efter full tid. Sju av de tolv senaste matcherna SSK lirat har faktiskt gått till övertid.

» Lagen har mötts två gånger den här säsongen. Almtuna vann första mötet med 4-2, Södertälje vann andra mötet med 3-2 efter övertid.

» Igår gjorde Almtuna klart med Pelle Hedlund som värvas in från Grums. Avtalet är skrivet över resten av säsongen. Forwarden, som tidigare gjort korta allsvenska sejourer i Karlskrona och Karlskoga, tränade med laget igår och väntas spela ikväll.

» Södertälje har hamnat i en hel del underlägen på sistone. Laget har släppt in första målet i 19 av 32 matcher och därmed är man ett av ligans sämsta lag i den kategorin. "Det är något vi måste kika på", säger backen Andreas Hjelm till hockeypuls.se.

{!B}

» Tingsryd har tagit poäng i åtta (!) raka matcher vilket är klubbrekord i HockeyAllsvenskan. Nu siktar smålänningarna, som 4-0-vann senast mot Vita Hästen, på att utöka den sviten.

» Timrå är också i fin form. Serieettan har sju raka segrar i bagaget. Laget kommer närmast från en dubbelseger mot Kristianstad: 7-1 och 5-2.

» Lagen har mötts en gång den här säsongen och då vann Tingsryd med 3-1.

» Många spelare är formstarka poängmässigt i Tingsryd. Inte minst Anton Svensson och Jonatan Harju som båda gjort mål i tre raka matcher.

» Tingsryd har saknat backkuggen Rasmus Bengtsson i de senaste matcherna. Han blir borta ett tag till. "Det är en lättare skada som han fick på roadtripen och jag vill inte ta några chanser. Det viktigaste är att han blir hel och jag vill inte riskera att förvärra någonting", säger tränaren Magnus Bogren till minhockey.se.

» Det kan bli aktuellt med comeback för Morten Madsen (missat sex matcher) och Sebastian Hartmann (missat två matcher) säger Timrå-tränaren Fredrik Andersson till hockeypuls.se.

{!C}

» Returmöte! Lagen möttes i söndags och då vann Mora med 5-3.

» Mora har poäng i fem av de sex senaste matcherna där fyra av kamperna slutat med seger.

» Efter tre raka segrar så tog segertåget slut för AIK senast när det alltså blev bortatorsk mot just Mora.

» Moras Daniel Ljunggren har noterat en assist i tio (!) raka matcher. Det är den näst längsta assistsviten i HockeyAllsvenskans historia. Rekordet är tolv raka assistmatcher. Noterar Ljunggren en assist för elfte matchen i rad ikväll?

» Moras Ludvig Larsson har gjort poäng i sex raka matcher.

» AIK:s Anton Holm har gjort mål i fyra raka matcher.

» Efter över en månads frånvaro så blir det äntligen spel för Nils Thomasson ikväll. Mora-forwarden, som brottats med en segdragen infektion, tar plats i tredjekedjan. "Det ska bli riktigt kul. Jag tror att det kommer kännas helt okej. Man får inte ha så höga krav på sig själv från början, utan börja med de enkla sakerna", säger Thomasson till hockeypuls.se.

{!D}

» Västerås har tagit sju av nio möjliga poäng i de tre senaste matcherna och kommer närmast från en 4-2-vinst på hemmaplan mot MODO.

» Vita Hästen har förlorat tre raka matcher. Senast blev det en 0-4-torsk på bortaplan mot Tingsryd.

» Lagen möttes för en vecka sedan och då vann Västerås med 4-3 efter att Alexander Lunsjö avgjort med en enda sekund kvar att spela.

» Västerås Alexander Lunsjö har gjort mål i tre raka matcher.

{!E}

» Säsongens första möte mellan lagen och första tävlingsmatchen sedan lagen spelade i HockeyAllsvenska Finalen förra våren. Det väntar dessutom dubbelmöte, lagen möts både idag och imorgon!

» MODO har tre förluster på de fyra senaste matcherna och har bara plockat en trepoängare på de elva senaste kamperna. Senast blev det en 2-4-torsk mot Västerås.

» Björklöven har tagit sex av nio möjliga poäng i de tre senaste matcherna. Senast blev det en 3-2-seger efter övertid mot Västerås.

» MODO-duon Patrik Karlkvist och Adam Rockwood har gjort poäng i sex raka matcher.

» Axel Ottosson gjorde comeback senast efter att ha varit avstängd i tre matcher. Löven-centern svarade då för tre poäng.

» MODO har lånat in Sebastian Kaijser från Boden i de två kommande matcherna. Forwarden, som tidigare spelat allsvenskt med Timrå, har levererat 35 poäng på 21 matcher i HockeyEttan i år.

» Björklöven har värvat in forwardsen J.T. Brown och Francis Perron men de är inte redo för spel ännu.

{!F}

» Efter sju raka förluster så fick Väsby till ett trendbrott i onsdags när det blev en 5-4-seger efter övertid mot Södertälje. Laget har dock inte tagit någon trepoängare sedan femte december (spelat tolv matcher sedan dess).

» Efter fyra raka förluster så lyckades Västervik vinna senast när Kristianstad slogs tillbaka med 2-1.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och det har varit tajta möten. Väsby vann första matchen med 4-3 och Västervik vann andra matchen med 3-2 efter övertid.

» Väsbys Tobias Lindberg har matat in tre mål i de två senaste matcherna.

» Västervik har alltjämt Gerry Fitzgerald och Joakim Hagelin på skadelistan. Men det kan möjligen bli debut för nyförvärvet Ryan Gropp idag. "Han har inte spelat med oss än och det är inte omöjligt att han är med mot Väsby", säger tränaren Mattias Karlin till dagensvastervik.se.

Jonas Gustavsson