Tom Linder väljer att avsluta karriären
Publicerad: 2018-08-01
Tom Linder väljer att avsluta sin karriär. Backen har gjort totalt nio säsonger i HockeyAllsvenskan.

Tom Linders framtid har varit höljd i dunkel under sommaren, men nu har backen meddelat att han avslutar karriären.

32-åringen inledde och avslutade sin karriär i moderklubben Oskarshamn. Totalt hann Tom Linder med nio säsonger i HockeyAllsvenskan (start 2005) och har även gjort några utlåningssejourer till ligan under sin tid i SHL.

Linder har bland annat varit med och spelat upp två lag i SHL: Växjö 2011 och Karlskrona 2015.

De två senaste säsongerna har spenderats i Oskarshamn.

"Nu är det dags att tacka för mig. Det blev 15 säsonger. 0 tänder. 10 stygn. 723 matcher. 1 fraktur. Och vänner för livet. Jag har alltid önskat att få sluta på topp. Och gärna med en vinst i karriärens sista match. Någon vinst blev det inte på tavlan, men vi gjorde det jävligt bra och det slutade i en avgörande match. En match om ett direktkval till SHL med min moderklubb. Det är i efterhand väldigt stort. Och jag är otroligt stolt och tacksam över vad jag fick uppleva med IK under min sista säsong", skriver Tom Linder i ett brev på Oskarshamns hemsida.

Så här motiverar han sitt beslut att sluta:

"Anledningen att jag väljer att sluta spela är ganska så enkel. Jag känner inte drivet längre. Jag behöver något som sitter på näthinnan. Ett mål eller en utmaning som gör att all tid och kraft jag lägger ner kan läggas ner med ett leende. Mitt största driv genom åren har varit att bli så bra jag kan och spela så högt jag kan. Det drivet känner jag inte längre. Och då är det läge att tacka för sig."

Läs mer på Oskarshamns hemsida

» Transfercentralen

Jonas Gustavsson