Försäsong: Seger för Karlskoga och Timrå
Publicerad: 2020-08-28
Tre försäsongsmatcher spelades under fredagskvällen. Karlskoga och Timrå vann medan Västerås, MODO och Södertälje inkasserade förluster.

TOPPKEDJAN BAKOM KARLSKOGAS SEGER

Karlskoga inledde försäsongen med att ta en 2-1-seger mot seriekonkurrenten Västerås hemma i Nobelhallen.

Nye BIK-tränaren Karl Helmersson har satt ihop Aleksi Rekonen, Gustaf Thorell och Henrik Björklund som ny toppkedja, och det var den enheten som låg bakom vinsten.

Thorell satte 1-0 i powerplay mitt i den första perioden, och mitt i den andra perioden spädde Björklund på till 2-0 vilket skulle visa sig bli matchvinnande. Västerås kom inte närmare än en reduceringspuck av Isac Skedung i den tredje perioden.

Tim Juel vaktade BIK-kassen och motade 20 av 21 skott, vilket innebar en räddningsprocent på 95,2 %.

Målskyttar Karlskoga: Gustaf Thorell, Henrik Björklund

Målskyttar Västerås: Isac Skedung

NYFÖRVÄRV LEDDE VÄGEN FÖR TIMRÅ

Nyförvärven spelade centrala roller när Timrå öppnade försäsongsmatchandet med att slå tillbaka serierivalen MODO med 4-0.

Jacob Johansson vaktade TIK-buren och fick således hålla nollan i sin debut efter att ha motat samtliga 19 skott. Framåt så kom tre av fyra mål från nyförvärv, sedan Hugo Reinhardt, Jacob Blomqvist och Viktor Lodin hittat målmaskorna. Även Jonathan Carlsson målade.

Noterbart är att Timrå vann skotten med 29-19.

Målskyttar MODO: -

Målskyttar Timrå: Hugo Reinhardt, Jacob Blomqvist, Jonathan Carlsson, Viktor Lodin

FÖRLUST FÖR SÖDERTÄLJE I ÖPPNINGEN

Idag tjuvstartade Skoda Trophy, och värdlaget Södertälje inledde med att förlora mot Brynäs.

Gävle-laget tog en 2-0-ledning under de första tio minuterna, och det orkade inte Södertälje resa sig från. Brynäs vann till slut med 4-0 efter mål av John Nyberg, Patrik Berglund, Emil Molin och Nicklas Danielsson.

Fredrik Bergvik vaktade SSK-kassen och räddade 17 av 21 skott.