Matchguide: Fortsätter AIK:s segertåg?

19 februari 2017 10:00

AIK har vunnit sex raka matcher och jobbar för att segertåget ska fortsätta i hemmamatchen mot Almtuna.


Match:
19/2 17.00 AIK - Almtuna, Hovet

Sändning: cmore.se

Efter en tung höst så har AIK hittat storformen. Laget 5-3-vann den tuffa bortamatchen mot Timrå senast och det innebär att fjolårets serievinnare har vunnit sex raka matcher.

En svit som gjort att laget lämnat ingenmansland i tabellen och nu parkerar på sjundeplatsen i sammandraget.

Det är fortfarande tajt i tabellen, men AIK har förbättrat sina möjligheter att nå SHL-kvalet och har allt i egna händer inför avslutningen.

– Formen är på uppåtgående och vi har inga planer på att sluta här. Förhoppningsvis håller det i sig, så vi blir att räkna med, säger forwarden Michael Lindqvist till Aftonbladet.

Nu väntar Almtuna på hemmaplan och där jagar AIK alltså sjunde raka segern.

Matchen är också viktig sett i tabellen där Almtuna ligger åtta, fyra poäng efter AIK. Vinner AIK så skapar man alltså en rejäl lucka ner till konkurrenten, men skulle Almtuna vinner så förbättrar gästerna sitt slagläge inför slutspurten av serien.

Almtunas form är inte lika vass som hemmalagets och laget har förlorat fyra av de fem senaste matcherna. Senast blev det strafförlust hemma mot Tingsryd. Det var dock en match som Uppsalalaget var nöjda med.

Det var bara en sak som fattades... målen.

– Fortsätter vi så här, med en bra och tajt defensiv, så vet vi att målen också kommer att komma. Ligger vi på den här "statsen" blir vi framgångsrika under de sista sex matcherna, säger assisterande tränaren Martin Gudmundsson till unt.se.

Ludwig Blomstrand, som missade sex matcher på grund av hjärnskakning, var tillbaka senast. Han har gjort 19 mål i år och är en spelare som kanske kan lösa upp målknutarna.

– "Blomman" ger oss tyngd och den fart vi vill ha, och han kommer att bli bättre och bättre. Han är alltid ett hot med sitt skott, säger Gudmundsson.

Läget i lagen: AIK saknar Jonathan Andersson, Anton Cederholm och Nicklas Heinerö på grund av skador. Jens Hellgren, som inte var med senast, är tveksam till spel. Allt enligt AIK:s hemsida.

Almtuna har frågetecken för Matthias Trettenes. Nyvärvade Erik Flood var extraback senast, men kommer nu spela på sex backar medan Adam Deutsch blir sjundeback. Allt enligt unt.se.

Notera att: * AIK är powerplaysämst i serien med 13,7 %.
* Victor Ekarv lämnade Almtuna för AIK strax innan transferfönstret stängde - nu möter han sitt gamla lag.
* AIK är enda lag i topp-åtta som har minus i målskillnaden (-5).

Läs också:
AIK:s hemsida inför matchen
Almtunas hemsida inför matchen