David Berg skriver nytt avtal med Södertälje

15 mars 2019 12:45

Efter en stökig säsong så hittade David Berg rätt i Södertälje. Nu har backen skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.


David Berg har haft en stökig säsong.

Han startade hösten i AIK men fick sedan lämna klubben. Han skrev därefter på ett avtal på en månad med Oskarshamn. Därefter blev det en tryout med Södertälje - som sedermera blev ett permanent avtal över resten av säsongen.

Nu är backen klar för en fortsättning i SSK. 25-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Efter en säsong där han fick lämna en klubb, fick ett månadsavtal av en annan och en tryout av en tredje så är framtiden alltså säkrad för ett par säsonger framöver.

– I AIK tycker jag inte jag fick sådana chanser som jag fick här. I Oskarshamn visste jag att det vara ett korttidskontrakt och det var bra för där hittade jag tillbaka till mitt spel och min hockeylinje, sedan när jag kom hit hade jag hittat tillbaka till mig själv och när jag fick chansen tycker jag tog den på ett bra sätt, säger David Berg till Södertäljes hemsida.

Berg svarade för elva poäng på 22 matcher i SSK.

– David kom in direkt efter jul och hittade hos oss det lugn och den kontinuitet i spelet som han behövde. Han är en bra karaktär i gruppen och vill utveckla sitt dynamiska backspel ytterligare. Kul att han trivs och vill stanna, säger SSK-tränaren Ulf Lundberg.

Läs mer på Södertäljes hemsida