Marcus Bergman fixade tionde raka för VIK
Publicerad: 2018-12-12
Marcus Bergman övertidsavgjorde mot Björklöven och säkrade därmed tionde raka hemmasegern för Västerås.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Västerås fortsätter att vinna - och att vinna på hemmaplan. Laget tog sjätte raka segern och tionde (!) raka hemmasegern efter att ha 5-4-vunnit efter övertid mot Björklöven.

Segern satt dock långt inne.

VIK ledde med 3-1 efter drygt halva drabbningen, men Björklöven studsade tillbaka och vände på matchen. Mitt i den tredje perioden så skickade Emil Lundberg in 4-3 för gästerna.

Västerås lyckades dock kvittera några minuter senare genom ett slumpmål - ett sådant där mål som lag i medgång får med sig. Mikael Frycklund kastade helt enkelt ner en puck i anfallszon som studsade via Löven-keeperns plock och in i mål.

På övertid så avgjorde sedan Marcus Bergman med sitt tionde mål för säsongen.

Björklöven - där August Tornberg sköt sina två första mål för säsongen - har nu spelat nio raka bortamatcher utan att ta någon trepoängare.