Försäsong: Karlkvist straffade Skellefteå
Publicerad: 2019-08-14
En intensiv kväll med försäsongsmatcher. MODO, Södertälje, Karlskrona och Västervik vann sina matcher medan Karlskoga och Almtuna förlorade.

MODO STRAFFADE SKELLEFTEÅ

MODO tog en meriterande skalp i försäsongsöppningen. Laget slog tillbaka Skellefteå med 4-3 efter straffar.

Gästerna var dock illa ute. Först med en enda sekund kvar att spela så kunde Lukas Wernblom kvittera matchen till 3-3. Efter en mållös förlängning så kunde Patrik Karlkvist avgöra på straffar.

– Första perioden var bra, men sedan var det inte bra alls i andra. Men jag tyckte ändå att vi redde ut det helt okej med tanke på att vi spelade dåligt, säger Karlkvist om matchen till hockeypuls.se.

Målskyttar MODO: Oscar Hedman, Kim Rosdahl, Lukas Wernblom, Patrik Karlkvist

STORSEGER FÖR SÖDERTÄLJE

{!A}

Södertäljes andra träningsmatch i höst slutade med storseger. Laget slog tillbaka Nyköping med hela 10-1.

SSK hade 4-0 efter första perioden och 9-0 efter andra perioden, så matchen var tidigt avgjord. Unge Lucas Feuk, som lyfts upp i A-truppen till den här säsongen, satte dubbla mål. Även Lucas Carlsson blev tvåmålsskytt.

Fredrik Bergvik debuterade i SSK-målet och hade en tämligen lugn kväll.

Målskyttar Södertälje: Lucas Feuk 2, Lucas Carlsson 2, Marcus Fagerudd, Nick Olesen, Sebastian Bengtsson, Hugo Gustafsson, Sebastian Walfridsson, Ludwig Blomstrand

ÖVERTIDSFÖRLUST FÖR KARLSKOGA

Rivalmötet mellan Karlskoga och Örebro blev tätt, men till slut kunde Örebro vinna med 5-4 efter ett övertidsavgörande.

BIK hade en tidig 2-0-ledning - mål av Jesper Kokkonen och Tor Immo - men Örebro kom ikapp och gick förbi, men det var ändå likaläge inför tredje perioden efter att Max Wennlund 3-3-kvittrat i slutet av mittakten.

Örebro hade kommandot i tredje perioden och ledde med 4-3 tills slutminuterna. Med minuten kvar så plockade Karlskoga ut målvakten Henrik Lundberg och lyckades kvittera genom Filip Ahl.

Viktor Lodin avgjorde för Örebro på övertid.

– Jag tycker att vi är bättre än dem stora delar av matchen. Vi checkar, håller dem på utsidan och så vidare. Vi kunde lika gärna ha tagit hem det i förlängningen, säger Henrik Lundberg till Karlskogas hemsida.

Målskyttar Karlskoga: Jesper Kokkonen, Tor Immo, Max Wennlund, Filip Ahl

VÄNDNING OCH SEGER FÖR KHK

Karlskrona vann med 6-2 i första träningsmatchen (mot danska Herlev) och kopierade de segersiffrorn i andra träningsmatchen när rivalen Kallinge/Ronneby besegrades.

Det började dock inte speciellt bra.

KRIF chockstartade och tog ledningen med 2-0 i början av den första perioden. KHK kunde dock kvittera till 2-2 innan första akten var över, och körde sedan på och vann till slut alltså komfortabelt inför 1591 personer i NKT Arena.

Jesper Persson sköt två av KHK-målen.

– Det är alltid skönt när saker och ting fungerar. Det gäller att hitta en bra känsla och det har jag gjort här i Karlskrona, säger Persson till blt.se.

Målskyttar Karlskrona: Jesper Persson 2, Dylan Zink, Philip Rondahl, Alexander Lindström, André Nordstrand.

VÄSTERVIK AVGJORDE I SLUTET

{!B}

Västervik vann sin försäsongspremiär. Laget slog tillbaka Kalmar med 4-3.

Segern satt dock långt inne. Kalmar ledde med både 1-0 och 2-1, men Västervik lyckades komma ikapp och förbi och det kändes som laget avgjorde när Niklas Folin skickade in 3-2 med knappa sex minuter kvar.

Kalmar lyckades dock kvittera med en och en halv minut kvar - men med bara 22 sekunder kvar så avgjorde Oskar Pettersson för Västervik. MODO-förvärvet blev således matchvinnare i sin VIK-debut.

– Det är alltid skönt att vinna direkt och få självförtroendet. Det var en okej match från oss, första perioden var sådär, man kan säga att det kändes att det var första perioden i första matchen då. Men det släppte efterhand och alla jobbade hårt under hela matchen, säger Pettersson till vt.se.

Målskyttar Västervik: Peter Krieger 2, Niklas Folin, Oskar Pettersson.

ALMTUNA BLEV NOLLADE

Almtuna åkte på en kalldush mot Huddinge. HockeyEttan-laget vann träningsmatchen med 3-0.

Huddinge sköt ett mål i varje period. Almtuna hade en puck inne i den tredje perioden, men det målet dömdes bort för spelare i målgården.

Daniel Rosengren debuterade i Almtuna-kassen och svarade för 15 räddningar på 18 skott.