HockeyAllsvenskan söker: Mediakoordinator (producent, klippning, grafik)

3 augusti 2022 17:45

Kan du skapa content för sociala medier och vill du arbeta inom sport och på så sätt bidra till att öka intresset för HockeyAllsvenskans klubbar, matcher och spelare?


HockeyAllsvenskan vill både bredda och föryngra sin målgrupp genom att skapa content med våra spelare i klubbarna. Vi vill få våra supportrar att komma än närmare spelarna och lagen och vi vill göra det genom att producera content med dom för publicering på sociala medier och Youtube.

Vi söker nu DIG som spindel i nätet för det arbetet.

Kort om HockeyAllsvenskan HockeyAllsvenskan är en av Sveriges tre stora sportligor och består av 14 lag. Vi spelar varje år över 400 matcher som alla sänds på C More och som lockar miljonpublik ute i arenorna. Ligan består av AIK, Almtuna, Björklöven, Djurgården, Modo, Mora, Södertälje, Västerås, BIK Karlskoga, Vita Hästen, Västervik, Tingsryd, Kristianstad samt Östersund.

Den vi söker
Du är en person som är offensiv och du har inga problem med att inleda kontakter och vill ligga steget före. Du är serviceminded och kan ha en relation till våra klubbar och dess spelare och ledare.

Du är orädd och har ett eget driv och gillar att ta initiativ och vara med och påverka snarare än att vänta på att få uppgifter tilldelade. Då du i tjänsten kommer att vara i kontakt med många människor över hela Sverige så är det av yttersta vikt att du är bra på att både inleda och vårda relationer.

Vad kan du förvänta dig av oss
Du kommer till både en liga och en arbetsplats som vill vara både resultatinriktad och rolig. Du kan förvänta dig en ”start-up” känsla med nationell uppmärksamhet och stor lokal närvaro ute i Sverige där arbetet präglas av stor laganda och en vilja att utvecklas.

Du kommer få ett stort nätverk inom sport, både på klubb- och liganivå men även få ovärderliga kontakter inom näringslivet genom våra sponsorer och vårt nätverk.

Det material som du tar fram med hjälp av alla spelare och klubbar kommer få stor spridning och det är en väldigt god chans för dig att visa upp för Sverige vad du kan göra.

Om tjänsten
Tjänsten handlar om att producera content för Ligan och klubbarna genom att inhämta filmklipp och bilder från klubbarna (spelare, ledare etc). Du kommer att ansvara för vad som ska filmas och när det ska göras. Det innebär att du kommer vara i daglig kontakt med spelare i klubbarna och på så sätt säkerställa att de spelar in vad som bestämts. Det innebär inte att du själv skall vara ute och spela in och filma.

Du ansvarar sedan för att filmmaterialet får grafik och att det sen publiceras i Ligans sociala medier och på Youtube. I korthet:

– Bestäm vad spelarna ska spela in.
– Koordinera med spelarna så att alla klipp/bilder kommer in till dig.
– Klipp filmerna om det behövs.
– Lägg på grafik.
– Publicera!

Du kommer arbeta tätt tillsammans med Ligans redaktör samt klubbarnas kommunikationsansvariga för att bestämma vad spelarna ska spela in. Här kommer du ha mycket att säga till om och ha väldigt fria händer där målet är att skapa så stort intresse för ligan, klubbarna, spelarna som det bara går med särskilt fokus på att bredda målgruppen och framför allt föryngra målgruppen.

Det här krävs av dig
Det absolut viktigaste för att lyckas i den här rollen är ett eget driv och att vara en ”doer”, dvs vara någon som får saker gjort och som inte är rädd för att ta tag i saker. Du behöver också kunna hålla i gång flera olika projekt samtidigt och ha flera parallella kontakter samt trivas i ett högt men kul tempo. Du bör ha en förståelse för sport men du behöver inte vara en ”hockeynörd”.

Det är också viktigt att du är van att använda sociala medier. Dvs du förväntas ha en bra känsla för vad som blir viralt och vilka som de är de senaste trenderna samt ha stor erfarenhet av att arbeta med de olika plattformarna och då primärt Youtube, Tik Tok och Instagram.

Till sist så behöver du ha kunskaper kring hur man klipper video och lägger på enklare grafik. Du bör ha arbetat med exempelvis Adobe Premiere, Final Cut eller Avid.

Så för att sammanfatta dig så ser vi framför oss att du:

– är orädd och är van att ha att göra med människor.
– har stor erfarenhet av sociala medier.
– kan använda videoredigeringsprogram.

Tjänsten innebär en del resor inom Sverige och körkort är ett måste.

Du kommer arbeta tätt tillsammans med Ligans redaktör samt VD och inte minst med alla klubbar och spelare.

Tjänsten är i första hand en projektanställning på heltid i ett år med goda möjligheter att bli en fast tillsvidareanställning. Vi följer kollektivavtal inklusive pensionslösningar samt friskvårdsbidrag.

Arbetsplatsen ligger i Hammarby sjöstad i Stockholm.

Provanställning kommer tillämpas.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 19 augusti men vi kommer intervjua löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som.

Ansökan ska innehålla CV, ett personligt brev och gärna prover på filmklipp, grafik eller annat.

Ansökan skickas till VD Gabriel Monidelle på [email protected] och det är även till honom du kan ställa eventuella frågor.