Profilerna: "Avig och stark med pucken"
Publicerad: 2020-09-10
#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Karlskoga-tränaren Karl Helmersson lyfter fram profiler inför säsongen.

Karlskoga-tränaren Karl Helmersson om…

… tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Robin Carlsson från Tingsryd. Han gjorde en hel del mål i Tingsryd och ser spännande ut. Hoppas vi kan locka fram det där målskyttet hos oss också.

– Axel Bergkvist från Kitchener Rangers. En spännande ung back som var i Kanada ifjol. Gjorde det bra i Leksand innan dess. En offensiv pjäs som många säkert kommer att tycka om.

– David Lindquist från Björklöven. En typisk center som ser spelet bra och är skicklig med pucken. Han är bra i båda ändarna av isen. Kanske inte fick så mycket istid i Björklöven, men kommer hit och kan få en stor roll.

… vem får sitt genombrott i år?

– Jag tror mycket på Linus Karlsson. Det är en ung kille som kom mitt under säsongen ifjol och som nog kan ta ett kliv till i år. En irrationell spelare som är avig och stark med pucken.

… vem pratades det för lite om?

– En spelare som det sällan pratas om men som alltid gör ett solitt jobb är Alexander Leandersson, Han är från stan, får sällan rubriker men gör mycket nytta för laget. En laglojal kille.

{!A}

… vem vinner poängligan i Karlskoga?

– Jag tror på Gustaf Thorell. Han har varit med i många år och gör mycket poäng. Han ser väldigt bra ut i år, och är tänkt att gå som center.

» #14lag14analayser

Jonas Gustavsson