Inside: "Vi saknar er, publiken!"

6 oktober 2020 14:30

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Jesper Boqvist till Timrå

I lördags kväll meddelade Timrå att klubben plockar in NHL-lånet Jesper Boqvist i truppen. Forwarden har spelat i Timrå tidigare på lån från Brynäs, och huserade ifjol i Nordamerika där han svarade för fyra mål på 35 matcher med New Jersey Devils. 21-åringen både spetsar och breddar forwardssidan, eftersom Timrå "bara" hade tolv forwards på kontrakt innan.

Felix Sandström till Västervik

Under måndagseftermiddagen så meddelade Västervik att klubben plockar in målvakten Felix Sandström från Philadelphia Flyers organisation. Anledningen är att Zackarias Skog blivit skadad, och att man ännu inte vet när han kan vara tillbaka. 23-årige Sandström hade svårt att ta plats i AHL ifjol, och spelade nästan uteslutande i ECHL (tredjeligan i Nordamerika).

Västerviks säsongsstart

Det har varit många intressanta och väldiskuterade resultat i inledningen av HockeyAllsvenskan, och en av de största snackisarna är Västerviks fina start. Smålänningarna har inlett med två tuffa bortamatcher, mot AIK och Mora, och bärgat fem av sex möjliga poäng.

Emil Berglunds poängmakande

Emil Berglund har under många år varit en pålitlig defensiv center som gör ett hästjobb över hela banan, tar viktiga tekningar i egen zon och får gruppen att dra åt samma håll. I våras valde han att bryta med Timrå för att komma närmare hem, och kritade på för Almtuna där han också uttryckte ambitionen om att växa offensivt. Starten har varit lysande. 26-åringen gjorde tre mål och totalt fem poäng i de två första matcherna.

Publiken, vi saknar er!

Det är publiken som gör HockeyAllsvenskan, och Sveriges mest underhållande liga är absolut inte detsamma utan publiken på läktarna som skapar fantastisk atmosfär och inramning. Ligan saknar er!

**

BILDERNA

**

VECKANS...