Transferveckan: "Över 200 spelare till ska in..."

7 maj 2021 10:45

Varje vecka från och med nu summerar vi den senaste veckans "silly season" i HockeyAllsvenskan. I denna första sammanfattning summerar vi upp hela starten av "silly season" som redan har pågått i över en månad.


Finalserien är inte färdigspelad men "silly season" har dragit igång på full gas där tretton av fjorton lag i HockeyAllsvenskan är spikade inför kommande säsong. Fjortonde laget blir antingen Timrå eller Björklöven beroende på hur den allsvenska finalen slutar.

Från och med nu kommer vi varje vecka att sammanfatta det som hänt under "silly season" med en reflektion samt noteringar kring varje lag. Senaste veckans övergångar kommer också att sammanfattas.

Vad är då första reflektionen?

Den baseras på siffran 53.

Bara 53 spelare totalt hade nämligen kontrakt när respektive lag spelat klart. Det var alltså så många spelare som hade avtal när "silly season" drog igång för respektive klubb. Den siffran är baserad på tretton lag, vilket ger ett snitt på 4,1 spelare per lag. Med tanke på att ett lag allt som oftast har två målvakter, åtta backar och tretton forwards, totalt 23 spelare (många har fler) så är det inte svårt att räkna ut att sportcheferna har en hel del att göra under våren.

23 spelare gånger tretton lag innebär 299 spelare.

I runda slängar så behöver alltså sportcheferna i de tretton allsvenska klubbarna skriva kontrakt med 250 spelare i vår.

Hittills har 74 spelare skrivit nya kontrakt, värvats in eller lyfts upp från juniorlag, vilket innebär att i runda slängar 180 spelare till ska in i de där tretton lagen. Då är det ändå lågt räknat eftersom få lag nöjer sig med 23 spelare plus det faktum att vi ska ha in ett fjortonde lag i mixen också. Vi kan nog räkna med snarare runt 210-220 nya (eller gamla som skriver nya kontrakt) spelare ska in.

"Silly season" må ha startat och det har hänt en hel del... men det är enormt mycket kvar i lagbyggandet.

"Silly season" är kittlande. Alla rykten, förväntningar och diskussioner, den ständiga väntan efter nyheter, och sedan den förhoppning som byggs upp takt med att pusselbitarna faller på plats. Det är lite som en enda lång julafton där man inte har en aning om när julklapparna kommer (om de ens kommer i vissa fall...).

Ni följer "silly season" enkelt och översiktligt via Transfercentralen på hockeyallsvenskan.se. Där publiceras alla transfernyheter - nyförvärv, nya kontrakt, förluster - i ett flöde. Därtill skrivs det inlägg om heta rykten. Alla nyheter går att filtrera på just ditt lag. Till det så finns det även en sammanställning för varje lag där alla kontrakterade spelare syns - men även alla förluster samt spelare som det ännu inte lämnats besked kring. Allt för att få en så bra översikt som möjligt över läget i ligan och alla lag.

Nedan finns en genomgång lag för lag - en snabbrepris över vad som hänt i trupperna så här långt!

LAG FÖR LAG - DET HAR HÄNT!

TRANSFERCENTRALEN

» Transfercentralen 2021