Topplagen Timrå och Karlskoga vann sina matcher

7 mars 2021 19:55

Två matcher avgjordes under söndagskvällen i HockeyAllsvenskan. Ettan Timrå och tvåan Karlskoga vann mot Västerås respektive Tingsryd.


Tingsryd - Karlskoga 0-4

Målskyttar Tingsryd: -

Målskyttar Karlskoga: Lukas Pilö, Filip Roos, David Lindquist, Tor Immo

Noterat:

– Karlskoga bortavann med 4-0 mot Tingsryd efter att Tim Juel murat igen BIK-buren helt. Keepern motade totalt 31 skott och noterade sin åttonde nolla den här säsongen.

– Henrik Björklund spelade fram till de tre första Karlskoga-målen.

– Karlskoga-backen Filip Pilö gjorde mål för fjärde matchen i rad. Det tillhör sannerligen inte vanligheterna att backar bygger upp sådana målsviter.

– Karlskoga-backen Filip Roos sköt ett av målen och gjorde poäng för sjätte matchen i rad.

– Karlskoga tog fjärde raka segern och har tagit ett jättegrepp om andraplatsen i tabellen. Laget har åtta poäng ner till trean Björklöven med bara nio poäng kvar att spela om.

– Tingsryd har förlorat fem av de sex senaste matcherna. Laget är sjua i tabellen och har åtta poäng upp till sjätteplatsen med bara nio poäng kvar att spela om.

Västerås - Timrå 1-2

Målskyttar Västerås: Filip Karlsson

Målskyttar Timrå: Albin Lundin, Jacob Blomqvist

Noterat:

– Timrå kunde vinna en tät bortamatch mot Västerås med 2-1. Jacob Blomqvist skickade in 2-1-kassen i slutet av den andra perioden, sedan blev det inte fler mål.

– Adam Ohre fick chansen i Timrå-kassen. Han svarade för 19 räddningar på 20 skott och noterade en räddningsprocent på 95,0 %.

– Jonathan Dahlén noterade en assist och är nu uppe på 71 poäng totalt i poängligan. Det är andra säsongen i rad som han gör minst 70 poäng. Bara Pär Arlbrandt har lyckats göra två säsonger med minst 70 poäng tidigare. Ytterligare två spelare har lyckats nå 70-poängplatån: Jonathan Johnson och Niklas Olausson.

– Efter två raka förluster så blev Timrå därmed ett vinnande lag igen. Laget har inte förlorat tre matcher i rad på hela säsongen, och så blev det inte nu heller.

– Västerås åkte på andra raka förlusten. Laget är nia i tabellen och har nio poäng upp till sjätteplatsen med bara nio poäng kvar att spela om.

Tidiga matcherna

MODO - Björklöven 5-1
Kristianstad - Väsby 6-1

» Läs om de tidiga matcherna