Zack Phillips sista pusselbiten till Tingsryd
Publicerad: 2016-06-02

Tingsryd har gjort klart med sitt sista nyförvärv till den kommande säsongen. Centern Zack Phillips från AHL-laget Providence Bruins är spelaren det handlar om.

Zack Phillips har under de fyra senaste säsongerna spelat i AHL och på 260 matcher har 23-åringen gjort 100 poäng. Nu står det alltså klart att hans karriär fortsätter i Tingsryd och HockeyAllsvenskan.

– Jag har spelat i AHL i fyra år nu och det har väl inte gått exakt som jag hoppas, så det kändes som det var dags att testa något nytt och av det jag har hört av mina vänner som spelar i Sverige så är det bra hockey där. Jag skulle säga att jag är en offensiv spelare framförallt, även om jag genom åren i AHL definitivt har utvecklat defensiven också, säger Phillips till Tingsryds hemsida.

Kanadensaren kommer att ligga i hårdträning i Kanada och ansluter till Tingsryd i slutet av juli.

– Han vill starta upp sin karriär i Europa och är enormt glad för den här chansen. Det snackas mycket om att spelare ska ersättas, men ersätta en spelare som Eric Castonguay gör man inte bara så där, men det är en ung, bra center vi får in med fruktansvärt bra händer och som vet vad som förväntas av honom här, säger Tingsryds tränare Magnus Sundquist.

Daniel Nilsson