Matchguide: Karlskoga har chans att utöka avståndet
Publicerad: 2017-02-18

Pantern och Timrå föll under fredagen vilket ger Karlskoga chansen att skapa luft ner till tredjeplatsen om det blir seger mot Södertälje.

Match:
18/2 18.30 Karlskoga - Södertälje, Nobelhallen 

Sändning:
cmore.se 

Både trean Pantern och fyran Timrå förlorade under fredagen vilket ger Karlskoga ett ypperligt läge att stärka upp andraplatsen i tabellen under lördagen. 

Blir det vinst mot Södetälje så blir det ett gap på sex poäng nedåt.

– Det hade varit skönt. Vi siktar på att hänga kvar i toppen, där vi ligger. Vi tänker inte på något annat nu, det är topp två som gäller, säger forwarden Carl Persson till nwt.se. 

Karlskoga har hackat något på slutet. Efter 8-1-segern mot Pantern har laget "bara" spelat in två poäng på tre matcher och kommer närmast från två raka förluster.

– Det har varit alldeles för mycket upp och ner efter segern mot Pantern. Alla måste ge 100 procent. Det håller inte som nu att det är 80-procentiga insatser. Vi måste ta tag i det här och vända trenden. Säkert sitter mycket i huvudena men det enda som nu måste gälla är att ”åk så mycket du kan och hjälp polaren”, säger poängkungen Victor Ejdsell till nwt.se.

Carl Persson menar att man måste börja komma tillbaka till den defensiv som varit så bra tidigare:   

– Jobba defensivt först och låta offensiven komma sen, vi har chansat lite väl mycket på slutet. Det ska bli ändring på det.

Södertälje lyckades bryta sin tio matcher långa förlustsvit senast då man 3-2-vann hemma mot MODO.

Ett viktigt trendbrott för tabelljumbon.

– Det var såklart skönt och väldigt viktigt, framför allt mentalt. Det är egentligen inte så mycket att tillägga efter en jädra resa med förluster, nu finns det all anledning till att bygga vidare på den positiva känsla som uppstod där, säger tränaren Mats Waltin till Södertäljes hemsida. 

– Man känner ju av en vinst när man varit nere i gropen, det kan man ju absolut säga. Det har ett oerhört värde att kunna bryta det och ta med oss det framöver, oavsett vad det handlar om för match. Vi måste göra allt för att bibehålla den känslan. 

Läget i lagen:
Karlskoga saknar alltjämt skadade Jonas Karlsson. Däremot är Victor Berglind tillbaka. Det är frågetecken för Axel Lindström och Henrik Rommel som varit sjuka. Allt enligt Karlskogas hemsida. 

Södertälje har stort frågetecken för Johan Skinnars som varit sjuk, i övrigt är alla tillgängliga.  

Notera att:
* Södertäljes Anton Holm har gjort mål i tre raka matcher.
* Södertäljes Måns Lindbäck har gjort fyra mål på de fem senaste matcherna.
* Karlskoga är enda laget som släppt in färre än 100 mål under säsongen med sina 92 baklängesmål.

Läs också:
Karlskogas hemsida inför matchen 
Södertäljes hemsida inför matchen 

Jonas Gustavsson