Försäsong: Västerviks talang tvåmålsskytt
Publicerad: 2018-08-15
Backtalangen Kim Johansson sköt två mål när Västervik bortavann mot Södertälje. I övrigt i kvällens försäsongsmatcher så vann Västerås mot Almtuna efter straffar och Tingsryd slog tillbaka Kalmar.

BACKTALANGEN TVÅMÅLSSKYTT FÖR VÄSTERVIK

Västervik öppnade försäsongen med att ta en 4-2-seger på bortaplan mot Södertälje.

Nyvärvade backen Kim Johansson - som stundtals spelade i klubben på lån från Luleå ifjol - var en av de stora matchvinnarna. 20-åringen både inledde och avslutade målskyttet. 1-0 satte skickade han in med ett långskott och 4-2-pucken satt i tom bur.

Även Mikael Hedlund och Alexander Lindqvist Hansen målade för Västervik.

Södertälje, som åkte på andra raka förlusten under försäsongen, fick sina mål genom nyförvärven Marcus Fagerudd och Nicolai Meyer.

VETERANEN AVGJORDE PÅ STRAFFAR

Västerås lyckades vinna sin försäsongspremiär mot Almtuna med 2-1 efter straffar.

Veteranen Mattias Beck, tillbaka i Sverige igen efter ett proffsäventyr i Tyskland, blev matchvinnare till slut med sin avgörande straff.

– Jag tänkte tidigt att jag ville skjuta, det gick ju vägen och det var skönt att den gick in, säger Mattias Beck till Västerås hemsida.

Annars var det Almtuna som tog kommandot i matchen efter att Tony Mårtensson fixat ett 1-0-mål i slutet av den första perioden. Jesper Cederberg kvitterade för Västerås mitt i den sista perioden - ett mål som alltså tog matchen till övertid och straffar.

Västerås vann skotten med 27-18.

» Highlights

NYFÖRVÄRVET FRÄLSTE TINGSRYD

Tingsryd öppnade sin försäsong genom att möta HockeyEttan-nykomlingen Kalmar och lyckades till slut vinna med 2-1.

Nyförvärvet Joachim Nermark, ifjol i norska Sparta, satte båda målen för Taif. 25-åringen sköt 1-0-målet i den första perioden, och strax efter Kalmars kvitteringspuck, i slutet av andra perioden, så skickade han även in avslutande och matchvinnande 2-1. Gustav Olhaver assisterade till båda målen.