Matchguide: Jägare och jagade i stort poängbehov
Publicerad: 2017-02-20

Björklöven jagar fast mark och Karlskoga försöker säkra andraplatsen - det är två lag i stort poängbehov som möts under måndagskvällen.

Match:
20/2 19.00 Björklöven - Karlskoga, T3 Center 

Sändning:
C More Sport, cmore.se 

Det är skilda förutsättningar för Björklöven och Karlskoga inför måndagskvällens möte, men poängen är lika viktiga för båda lagen.

Björklöven ligger just nu på negativ kvalplats med två poäng upp till Västerås ovanför strecket, samtidigt som serietvåan Karlskoga känner flåset från jagande Pantern, Timrå och Västervik i kampen om en plats i HockeyAllsvenska Finalen.

Tre poäng hade betytt mycket för båda lagen.

– Någonstans handlar det om att inleda med ruggig jävla närvaro i matchen, då har man alltid möjligheten att vinna för då sätter man sig i förarsätet, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida. 

– Karlskoga är ett oerhört tufft motstånd och det gäller att vi är förberedda på det. En motståndare som ska behandlas med respekt men vi måste vara beredda att göra jobbet till 100 % i varje byte. 

Löven har vunnit fyra raka bortamatcher men har förlorat sex raka hemma - en trend som man ska försöka bryta nu.

– Det handlar om att göra jobbet hela tiden. Det ska vara jobbigt att spela hockey och när det varit jobbigt att spela hockey så har man gjort en bra match, säger Fagervall om hur man ska vända hemmatrenden.

Karlskoga har förlorat tre raka matcher och letar också efter ett trendbrott. Senast föll man mot jumbon Södertälje med 5-2 på hemmaplan.

– Vi har inte spelat 100-procentigt. Det känns som att det låst sig för oss. Nu gäller det att vi tar oss samman, slappnar av och spelar så enkelt som möjligt – som vi gjorde när vi i stället vann matcher, säger backen Henrik Larsson till nwt.se. 

Värmlänningar jobbar för att nå HockeyAllsvenska Finalen, men jägarna har i och med Karlskogas svacka närmat sig. Pantern är tre poäng efter, Timrå och Västervik fyra poäng efter. Men BIK väljer att se ljust på läget: 

– Om någon i augusti–september pratat om att vi med sex matcher kvar att spela skulle ha det här utgångsläget hade vi verkligen inte tackat nej till det, säger Larsson.

Läget i lagen:
Björklöven har inte delgett läget i laget. Senast saknades Austin Farley.

Karlskoga ställer upp med samma lag som senast och saknar Axel Lindström och Jonas "Sill" Karlsson. Allt enligt Karlskogas hemsida.  

Notera att:
* Karlskoga är powerplaybäst i serien med 24,0 %...
* ... medan Björklöven är boxplaysämst med 70,6 %.
* Karlskogas Victor Ejdsell toppar HockeyAllsvenskans poängliga med 49 poäng på 45 matcher.

Läs också:
Björklövens hemsida inför matchen 
Karlskogas hemsida inför matchen 

Jonas Gustavsson