Sebastian Bengtsson klar för Södertälje

16 april 2018 10:00

Södertälje har gjort klart med forwarden Sebastian Bengtsson som öste in poäng med Borlänge i HockeyEttan den gångna säsongen.


Christopher Bengtsson gjorde succé i vintras, vann Södertäljes interna poängliga och fick sedermera ett SHL-avtal med Rögle.

Nu är lillebror Bengtsson klar för Södertälje till kommande säsong.

Sebastian Bengtsson ansluter från HockeyEttan och Borlänge där han svarade för 28 mål och 49 poäng på 40 matcher den gångna säsongen. Forwarden har tidigare spelat juniorhockey i SSK och även gjort 19 allsvenska inhopp i klubben.

23-åringen, som har spelat i HockeyEttan de fyra senaste åren, har skrivit på ett tvåårsavtal.

– Det är en kvick forward med en riktigt bra säsong bakom sig, både sett till poäng och spelet som helhet. Han har som bekant varit i klubben tidigare och vill, liksom broder Christopher, bli bättre varje dag, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.

Bengtsson:

– Jag vill leverera offensivt och använda min kreativitet, fart och skott. Men samtidigt vill jag jobba hårt över hela banan, täcka skott och bidra i alla delar också. Självklart hoppas jag att vi ska sikta på att slåss i toppen. Det visade laget att det kunde den här säsongen och vi ska jobba för det nästa säsong också.

Läs mer på Södertäljes hemsida