Inside: "Starkt stöd till Fredrik Glader"

2 mars 2021 11:45

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Stödet till Fredrik Glader

Efter att MODO tappat en 4-0-ledning till 6-7-förlust efter övertid mot Mora så rann det över för supportrar och MODO-sportchefen Fredrik Glader fick hot riktade mot sig. MODO:s A-lag valde att spela in en film för att ge sitt stöd till Fredrik och fördöma hot och hat, och flera tunga hockeyprofiler, inte minst i andra klubbar, valde att haka på och ge sitt stöd. "I svensk ishockey och i idrottsvärlden inträffar den här typen av förseelser alldeles för ofta. Det är både funktionärer, domare, ledare och sportchefen som utsätts och vi vill markera att detta inte är acceptabelt", säger HockeyAllsvenskans sportchef Erik Ryman till hockeypuls.se.

Alexander Deilert upp som etta

Den gångna veckan noterade Alexander Deilert fyra poäng och nådde därmed totalt 207 allsvenska poäng. Det gör att Björklöven-backen nu är den poängbäste backen i HockeyAllsvenskan någonsin. Tidigare toppade Stefan Andersson listan med 206 allsvenska poäng. De två är de enda backarna som nått milstolpen 200 poäng, men Moras Viktor Amnér är nära då han står på 199 poäng.

Timrå säkrade seriesegern

När Timrå slog tillbaka MODO med 4-0 förra veckan så säkrade laget också seriesegern i HockeyAllsvenskan. En imponerande bedrift att göra det så tidigt, givetvis. Nu jagar laget vidare mot Björklövens poängrekord på 121 poäng som sattes ifjol. Timrå har spelat in 110 poäng på 46 matcher. Det innebär ett poängsnitt på 2,39, och håller Timrå i det landar man på 124 poäng.

Finalisterna till Guldgallret!

Finalisterna till Guldgallret är klara! Juryn valde följade fem finalister: David Karlström, Almtuna; Calle Clang, Kristianstad; Matteus Ward, Mora; William Wallinder, MODO; och Gabriel Kangas, Västerås. Vinnaren kommer att utses innan säsongen är över.

Fyra mål i samma match!

Det tillhör sannerligen inte vanligheterna att en spelare gör fyra mål i en och samma match men förra veckan var det dags när Mikkel Aagaard skyfflade in just det när MODO övertidsförlorade mot Mora med 6-7. Dansken gjorde bland annat 6-6-målet med två sekunder kvar vilket räddade en pinne för MODO. Ingen annan spelare har gjort fyra mål den här säsongen, men ifjol lyckades både Jonathan Dahlén och Victor Öhman.

**

BILDERNA

**

VECKANS...