Inside: "Han var bäst i december"
Publicerad: 2022-01-11
Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.

RUBRIKERNA

{!A}

Mikael Frycklund blev Månadens Spelare

Västerås toppcenter Mikael Frycklund blev utsedd till Månadens Spelare i december. 28-åringen toppar HockeyAllsvenskans poängliga och var också poängbäst i december med femton poäng på tio matcher. Frycklund tilldelas tack vare utmärkelsen Hejapriset av Svenska Spel och han väljer att skänka pengarna (10 000 kr) till moderklubben Västerås ungdomsverksamhet.

{!B}

Stefan Gråhns in i SSK-båset

Södertälje kommer från en blytung december och står på åtta raka förluster. Gångna veckan valde klubben att färstärka i båset genom att plocka in J20-tränaren Stefan Gråhns som ska komplettera och stötta Jörgen Bemström och Dennis Bozic. Gråhns har en gedigen allsvensk karriär bakom sig där 39-åringen gjort totalt 482 matcher med AIK, Oskarshamn, Leksand, Almtuna, Örebro, Troja, Karlskrona, Västerås och Södertälje.

{!C}

Tyler Nanne till Björklöven

Björklöven har haft en tunn backsida länge, inte minst på grund av skadan på Veeti Vainio, och har letat efter förstärkningar. I veckan fick Per Kenttä napp när han gjorde klart med amerikanske backen Tyler Nanne. Han gör sin första säsong i Europa och kommer närmast från spel i Finland.

{!D}

Joseph Berger till Södertälje

Det har hänt en hel del i Södertäljes trupp sedan Anders Eldebrink och Rickard Öquist klev in som sportslig ledning. Den gångna veckan gjorde SSK klart med backen Joseph Berger som värvas in från Kallinge-Ronneby i HockeyEttan. Berger gjorde två allsvenska matcher med Almtuna tidigare under säsongen och har tidigare i karriären spelat allsvensk hockey med Karlskrona.

{!E}

Framskjutna matcher

Det är stor smittspridning i samhället och det påverkar hockeyn i allmänhet och HockeyAllsvenskan i synnerhet. Första veckan 2022 fick fjorton av femton planerade matcher skjutas fram, och även den här veckan har flera matcher skjutits fram.

**

BILDERNA

{!F}

**

VECKANS…

{!G}

Jonas Gustavsson