Inside: "Han var bäst i december"

11 januari 2022 09:00

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Mikael Frycklund blev Månadens Spelare

Västerås toppcenter Mikael Frycklund blev utsedd till Månadens Spelare i december. 28-åringen toppar HockeyAllsvenskans poängliga och var också poängbäst i december med femton poäng på tio matcher. Frycklund tilldelas tack vare utmärkelsen Hejapriset av Svenska Spel och han väljer att skänka pengarna (10 000 kr) till moderklubben Västerås ungdomsverksamhet.

Stefan Gråhns in i SSK-båset

Södertälje kommer från en blytung december och står på åtta raka förluster. Gångna veckan valde klubben att färstärka i båset genom att plocka in J20-tränaren Stefan Gråhns som ska komplettera och stötta Jörgen Bemström och Dennis Bozic. Gråhns har en gedigen allsvensk karriär bakom sig där 39-åringen gjort totalt 482 matcher med AIK, Oskarshamn, Leksand, Almtuna, Örebro, Troja, Karlskrona, Västerås och Södertälje.

Tyler Nanne till Björklöven

Björklöven har haft en tunn backsida länge, inte minst på grund av skadan på Veeti Vainio, och har letat efter förstärkningar. I veckan fick Per Kenttä napp när han gjorde klart med amerikanske backen Tyler Nanne. Han gör sin första säsong i Europa och kommer närmast från spel i Finland.

Joseph Berger till Södertälje

Det har hänt en hel del i Södertäljes trupp sedan Anders Eldebrink och Rickard Öquist klev in som sportslig ledning. Den gångna veckan gjorde SSK klart med backen Joseph Berger som värvas in från Kallinge-Ronneby i HockeyEttan. Berger gjorde två allsvenska matcher med Almtuna tidigare under säsongen och har tidigare i karriären spelat allsvensk hockey med Karlskrona.

Framskjutna matcher

Det är stor smittspridning i samhället och det påverkar hockeyn i allmänhet och HockeyAllsvenskan i synnerhet. Första veckan 2022 fick fjorton av femton planerade matcher skjutas fram, och även den här veckan har flera matcher skjutits fram.

**

BILDERNA

**

VECKANS...