Isac Skedung bakom Västerås trendbrott
Publicerad: 2019-02-19
Isac Skedung noterade fyra poäng när Västerås bröt sin förlusttrend genom att vända och vinna mot AIK på Hovet.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Efter fyra raka förluster så lyckades Västerås bryta trenden efter att ha besegrat AIK med 5-3 på Hovet.

Det krävdes dock en stark vändning för att ro segern i hamn. AIK ledde med 3-1 efter första perioden, men Västerås vann sedan de två återstående perioderna med 4-0.

Isac Skedung var den stora segerkreatören.

Centern hade gjort elva poäng på 44 matcher inför kvällen, och "bara" två poäng på de 18 senaste matcherna, men var nu inblandad i det mesta och hade klubban i Västerås alla fyra mål i den andra och tredje perioden.

21-åringen spelade fram Fredrik Johansson till både 2-3 och 3-4 samt Anthon Eriksson till 3-5, och satte själv 3-3-målet.

Samuel Ersson vaktade Västerås kasse. JVM-målvakten räddade 29 av 32 skott och noterade en räddningsprocent på 90,6 %.

AIK, som alltjämt är serieetta, åkte på andra förlusten på de tre senaste matcherna.