Matchguide: Blir det ett trendbrott nu, Mora?

24 november 2019 10:00

Mora har förlorat åtta raka matcher, blir det ett trendbrott idag? Söndagen bjuder på full omgång och sju matcher i HockeyAllsvenskan!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Västervik - Vita Hästen, Plivit Arena
15.00 Björklöven - Kristianstad, A3 Arena
15.00 Almtuna - Mora, Gränbyhallen
15.00 Södertälje - Västerås, Scaniarinken
15.00 Timrå - Karlskoga, NHK Arena
17.30 Karlskrona - MODO, NKT-Arena Karlskrona
17.30 AIK - Tingsryd, Hovet

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Västervik jagar en seger. Laget har tre raka förluster och har spelat sex raka matcher utan att ha tagit en trepoängare.

» Formen är desto bättre i Vita Hästen. Laget har fyra raka segrar och poäng i nio av de tio senaste matcherna. Ungraren Istvan Bartalis är i kanonform. Han avgjorde mot Kristianstad senast och har gjort poäng i tio raka matcher.

» Plivit Arena fyller 35 år idag vilket kommer att uppmärksammas inför och under matchen.

» Björklöven toppar HockeyAllsvenskan och har tagit fem raka segrar. Senast vann Umeå-laget med 3-2 efter straffar mot Södertälje sedan Pontus Andreasson avgjort.

» Efter sex segrar på sju matcher så har resultaten svängt för Kristianstad som nu står på fyra raka förluster. Senast blev det en 2-3-torsk på hemmaplan mot Vita Hästen.

» Björklöven har flera spelare som levererar just nu, inte minst Alexander Wiklund. Han har gjort poäng i fyra raka matcher (tre mål och tre assist).

» Almtuna har förlorat fem av de sex senaste matcherna men är starka på hemmaplan. Senaste matchen i Gränbyhallen slutade förvisso med förlust (0-3 mot Timrå), men innan dess hade Uppsala-laget poäng i sex raka hemmamatcher.

» Mora har förlorat åtta raka matcher. Senast var det oerhört nära att trenden bröts, men Timrå 3-3-kvitterade i slutminuten och vann sedan på övertid. Blir det trendbrott idag istället?

» Mora har fått in Brant Harris (målskytt senast) och Dustin Gazley i spel. Nu hoppas klubben att även Brendan Ranford ska bli spelklar och kunna debutera.

» Efter tre raka vinster så har Södertälje förlorat två raka matcher. Senast lyckades laget kvittera i slutet mot Björklöven, men föll till slut efter straffar.

» Det svänger om Västerås. Efter ett ras mot MODO och en uddamålsförlust mot Almtuna så vände västmanlänningarna ett 0-3-underläge till en 8-4-vinst mot Kristianstad senast.

» Södertälje har värvat in Justin Pogge som ny målvakt men han är fortfarande inte spelklar. Samtidigt dras Alexander Sahlin med en sjukdom och är osäkert startande. Därmed kan mycket väl Fredrik Bergvik vakta kassen i eftermiddag.

» Timrå är i fin form med fyra raka segrar. Efter tre trepoängare så blev det en övertidsseger mot Mora senast, där man räddade poäng genom att kvittera i slutminuten.

» Karlskoga har tagit poäng i nio raka matcher, där sju av dem är trepoängare. Laget var spelledigt i fredags, och spelade senast i onsdags då det blev en 7-3-vinst mot Södertälje.

» Karlskoga saknar Filip Roos och Dennis Fröland på backplats och kommer således till spel med enbart fem backar. "'Högga' (Fredrik Höggren) kanske kommer att avlasta som back, vi får se hur vi ställer upp", säger BIK-tränaren Staffan Lundh till klubbens hemsida.

» Karlskrona fortsätter att ta poäng och poängsviten är nu uppe i åtta raka matcher. De tre senaste matcherna har gått till straffar och efter två raka strafförluster så blev det ett trendbrott med en straffseger mot Västervik senast.

» Efter att ha fått den tolv matcher långa segersviten bruten mot Vita Hästen så studsade MODO tillbaka senast genom att 5-3-vinna på hemmaplan mot AIK.

» Albin Erikssons sejour i MODO blev inte helt lyckad. SHL-lånet, som plockades in för att ersätta skadade Kim Rosdahl, skulle varit i klubben en månad men har redan nu, efter en vecka och tre matcher, åkt tillbaka till Skellefteå.

» AIK bröt en nio matcher lång förlustsvit mot Mora, men föll sedan mot MODO senast. Nye tränaren Bobo Simensen gör nu sin tredje match på tänarbänken.

» Efter nio raka matcher utan någon trepoängare så vann Tingsryd med 3-2 mot Almtuna senast. Felix Olsson blev stor matchvinnare med det avgörande målet.

» Ligans två sämsta lag i powerplay möts: AIK har en effektivitet på 7,14 % medan Tingsryd har en effektivitet på 11,76 %.