#14dagar14lag - här är alla tränarintervjuerna
Publicerad: 2017-09-15

De senaste två veckorna har ett lag om dagen presenterats på hockeyallsvenskan.se - och här hittar du alla tränarintervjuerna igen.

AIK

– Jag tycker att vi ser väldigt intressanta ut och vi har förhoppningar om att vara med och slåss i toppen av tabellen precis som de två senaste åren. Sedan är serien svårvärderad, det är bara att se på tabellen ifjol. Inget kommer gå av sig självt bara för att vi har AIK-loggan på bröstet, det kommer bli mycket jobb, säger tränaren Tomas Mitell. 

» Läs hela intervjun med Tomas Mitell 

***

ALMTUNA

– Vi har ganska unga spelare, men jag tycker ändå att vi har en bra blandning. Det finns några rutinerade spelare som varit med innan. Sedan så är det ju så att vi är lite osäkra på var vi står någonstans. Kan några unga blomma ut så kan det bli jättebra, men gör de inte det så får vi se hur det går, säger tränaren Marcus Ragnarsson. 

» Läs hela intervjun med Marcus Ragnarsson 

***

BJÖRKLÖVEN

– Jag tror stenhårt på att vi kommer vara en bättre kandidat i serien i år. Vi har kontinuitet och en trygghet, och de som är kvar ville verkligen vara kvar och revanschera sig för fjolåret. Dessutom har vi haft hela truppen samlad länge och har kunnat träna tillsammans, säger tränaren Joakim Fagervall.

» Läs hela intervjun med Joakim Fagervall 

***

KARLSKOGA

– De som producerade ifjol är inte kvar i år, men det är som det brukar. Vi tappar spetsspelare men har stommen kvar. Vi jobbar hela tiden på att bygga en stabil kärna och det känner vi att vi har, säger tränaren Tobias Thermell.

» Läs hela intervjun med Tobias Thermell 

***

LEKSAND

– Vi ska göra allt vi kan för att ta tillbaka en plats i SHL. Med det sagt är vi otroligt ödmjuka och vet hur svårt det är. Det är ett nålsöga att ta sig igenom, men vi vill göra den här satsningen. Vi ska tillbaka till SHL och sedan får vi se när det blir, men vi ska göra ett allvarligt försök i år, säger tränaren Markus Åkerblom. 

» Läs hela intervjun med Markus Åkerblom 

***

MODO

– Jag hoppas att vi ska vara ett spelskickligt lag med mycket tid i anfallszon. Men även ha ett bra försvarsspel. MODO har genom tiderna haft åkstarka lag, det ska vi föra fram och även plocka fram det hårda jobbet. Man får inget gratis i dagens hockey, säger tränaren Hans Särkijärvi.

» Läs hela intervjun med Hans Särkijärvi 

***

OSKARSHAMN

– Nu jobbar vi för att sätta ett spel där vi ska bli bättre på att äga pucken och vara kreativa istället för att spela på motståndarnas misstag. Vi ska vara bra på att vårda pucken, vinna matcherna på ett större puckinnehav och våga göra kreativa saker, säger tränaren Björn Hellkvist. 

» Läs hela intervjun med Björn Hellkvist 

***

PANTERN

– Tanken i år är att vi vill fortsätta att utveckla oss själva och bli ett stabilt allsvenskt lag. Vi vill visa att vår tabellplacering ifjol inte var en engångsföreteelse, säger tränaren Håkan Åhlund.

» Läs hela intervjun med Håkan Åhlund

***

SÖDERTÄLJE

– Vi har fått in mer skicklighet i laget och har därmed en större slagstyrka, och vår förhoppning är att slippa bottenträsket den här säsongen. Vi vill inte hamna i samma situation igen, säger tränaren Mats Waltin.

» Läs hela intervjun med Mats Waltin 

***

TIMRÅ

– Vi har tappat några av våra toppspelare, så är det. Kent Norberg (sportchef) har gjort ett bra jobb med att fylla på med nya talanger och spännande spelare och Timrå är en klubb som vill satsa ungt, men vi är medvetna om att vi tappat mycket av vår spets, säger tränaren Fredrik Andersson. 

» Läs hela intervjun med Fredrik Andersson 

***

TINGSRYD

– Vi känner att vi vill bli jämnare överlag. Vi hade inte samma trygghet förra säsongen som vi hade året innan. Nu vill vi ha fyra kedjor där alla ska kunna bidra, det ska inte spela någon roll vilka som är på isen. Det var en spelare som sa till mig: "fy fan vad skönt det är med fyra förstafemmor", och det är dit någonstans vi vill nå, säger tränaren Magnus Sundquist. 

» Läs hela intervjun med Magnus Sundquist

***

TROJA-LJUNGBY

– Vi vill ha något att spela för och den roligaste hockeyn är när man är på väg uppåt, så vi har sagt att det är rimligt för oss att vara bland de åtta bästa när serien är slutspelad, säger tränaren Pelle Svensson.

» Läs hela intervjun med Pelle Svensson

***

VITA HÄSTEN

– Tanken med lagbygget är helt enkelt att bygga ett lag som är bättre än ifjol. Vi vill få till en lite bredare produktion i år, bli lite jämnare överlag. Är man beroende av ett fåtal spelare i produktionen så blir man känslig för skador. Jag tycker att vi har mer offensiv kraft i årets lag, säger tränaren Jonas Johnson.

» Läs hela intervjun med Jonas Johnson 

***

VÄSTERVIK

– Vi har tappat en del tunga pjäser, framförallt offensivt, men vi har fyllt på med några etablerade och några unga spelare. Vi har några frågetecken som måste blomma ut för att vi ska bli lika hotfulla framåt som ifjol, men det är bara att jobba för att några killar ska kunna ta det klivet, säger tränaren Roger Forsberg.

» Läs hela intervjun med tränaren Roger Forsberg 

Jonas Gustavsson