Truppen: "Har fått behålla allt man ville"

30 augusti 2019 09:00

#14lag14analyser: MODO har fått behålla stora delar av laget från ifjol och kryddat det med intressanta nyförvärv. Här är en titt på MODO:s trupp inför kommande säsong.


Noterbart om MODO:s trupp:

– MODO har satsat på kontinuitet till i år. Hela 18 spelare är kvar sedan ifjol och klubben har inte tappat någon spelare som man ville ha kvar. Bara fem nyförvärv har tillkommit.

– MODO har brutit kontraktet med tre spelare: Victor Aronsson, Tobias Ericsson och Tim Wahlgren hade alla avtal med MODO även över den här säsongen, men samtliga tre har brutit i förtid och gått till andra klubbar. Aronsson och Wahlgren blir kvar i HockeyAllsvenskan och spelar i höst i Almtuna respektive Timrå.

– Tobias Enström är HockeyAllsvenskans mest meriterade spelare. 34-åringen har gjort elva säsonger i NHL och totalt 719 matcher i världens bästa liga. Ifjol vann han Guldtröjan som "Årets Iskung" då han hade mest speltid av alla spelare i HockeyAllsvenskan.

– Backen Mattias Norlinder och forwarden Linus Pettersson spelade med J20-laget hela hösten ifjol, men fick båda chansen i januari - och tog den med hull och hår. Båda tog fasta platser, imponerade och har höga förväntningar på sig inför i år, trots att båda alltjämt är juniorer.

– Fredrik Olofsson vänder hem till Sverige igen. Han flyttade tillsammans med sin familj till USA som tonåring och har spelat i Nordamerika sedan dess. Han kommer närmast från spel på college och är draftad av Chicago Blackhawks.

– Jonathan Johnson, Joakim Hagelin och Partik Karlkvist sattes ihop som kedja under säsongen ifjol och trion var en av HockeyAllsvenskans hetaste enheter efter nyår och kombinerade in 56 poäng på de 17 avslutande matcherna.

– MODO har 14 forwards i truppen. Hälften av dem, sju stycken, är högerskyttar.

– MODO väljer att köra med tre målvakter i år. Både Erik Hanses och Linus Lundin kritade på nya avtal i våras, och sedan värvades även Oliver Dackell in från Örnsköldsvik.

– Patrik Karlkvist var ligans bästa poängplockare i powerplay ifjol. Forwarden svarade för totalt 20 poäng i numerärt överläge.

– Lukas Wernblom är fortfarande junior, men har redan hunnit spela 90 allsvenska matcher. 19-åringen skrev historia för några år sedan när han blev den förste född på 2000-talet att spela och göra mål i någon av de två högsta ligorna i Sverige.

TRUPPEN

MÅLVAKTER
1 Oliver Dackell - NY från Örnsköldsvik
31 Linus Lundin
34 Erik Hanses

BACKAR
6 Mattias Norlinder
26 Tom Hedberg
27 Anton Öhman - NY från Malmö
33 Victor Berglund
39 Tobias Enström
41 Oscar Hedman
63 Tommy Enström

CENTRAR
12 Fredrik Olofsson - NY från U of Nebraska-Omaha
17 Magnus Häggström
22 Jonathan Johnson
25 Lukas Wernblom
40 Kalle Jellvert

FORWARDS
7 Tobias Åhström
13 Anton Karlström
14 Henrik Björklund
20 Mathias From - NY från AIK
23 Daniel Sylwander
28 Linus Pettersson
29 Kim Rosdahl - NY från Malmö
38 Joakim Hagelin
89 Patrik Karlkvist

TRÄNARE
Björn Hellkvist
Pär Styf

FÖRLUSTER
Sebastian Walfridsson, b, Södertälje
Victor Aronsson, b, Almtuna
Tobias Ericsson, b, Vallentuna
Tim Wahlgren, f, Timrå
Oskar Pettersson, f, Västervik
Victor Öhman, f, oklart
Oscar Öhman, f, oklart
Kristian Jakobsson, f, Sparta

» #14lag14analyser