Matchguide: Vita Hästen letar efter ett trendbrott
Publicerad: 2017-02-22

Kampen kring åttondeplatsen är knallhård inför slutspurten av serien och Vita Hästen, som just nu är åtta, letar efter ett trendbrott i bortakampen mot Karlskoga.

Match:
22/2 19.00 Karlskoga - Vita Hästen, Nobelhallen 

Sändning:
cmore.se 

Det är ett getingbo kring åttondeplatsen inför slutspurten av serien. Lag åtta till elva ryms inom tre poäng - och det lär bli de där fyra lagen som gör upp om sista kvalplatsen. Sjuan AIK är nämligen hela tio poäng från niondeplatsen och tolvan Västerås har sju poäng upp till åttondeplatsen.

Just nu är Vita Hästen i pole position i kampen då man innehar åttondeplatsen.

Laget har dock efter fyra segrar åkt på två raka nederlag. Således är det fokus på trendbrott då man nu gästar Karlskoga och spelar sin fjärde raka bortamatch.

– Alla poäng är superviktiga. Vi vet hur tabellen ser ut. Det gäller att fokusera på att ta poäng, det är den biten vi kan påverka. Vi vill absolut till playoff, men det är något man ska förtjäna och det är det vi ska se till att göra nu, säger tränaren Jonas Johnson till nt.se. 

Skadade skyttekungen Rikard Palmberg är inne på samma tankar som sin tränare: 

– Det känns alltid som att det blir ett sådant getingbo kring strecket. Varje poäng är extremt viktig och det gäller att ta så mycket poäng som möjligt. Samtidigt kan man inte stirra sig blind på bara poäng, för då är det lätt att det låser sig. Det är bara att göra det vi sagt och försöka gå ut och släppa loss så får man räkna ihop poängen på slutet, säger han till folkbladet.se. 

Karlskoga har ett liknande läge som Vita Hästen med en streckkamp där man sitter i förarsätet. Serietvåan har dock mer marginal att arbeta med då det skiljer fyra pinnar ner till trean Pantern.

Senast vann man med hela 7-2 mot Björklöven, ett trendbrott efter tre raka förluster.

– Alla segrar är sköna, men visst var gårdagens (måndagens) seger lite extra skön efter några förluster, säger tränaren Tobias Thermell till klubbens hemsida och blickar fram emot Vita Hästen-kampen:

– Det blir en spännade match. Hästen har en bra struktur i sitt spel och går sällan bort sig. Det kommer krävas att vi verkligen är på tå och gör en lika bra insats som igår (måndags). 

Läget i lagen:
Karlskoga har frågetecken för Carl Berglund som sträckte ljumsken senast plus Axel Lindström som varit sjuk, men den sistnämnde spelar troligen. Jonas Karlsson är alltjämt skadad. Allt enligt Karlskogas hemsida. 

Vita Hästen saknar fortsatt Rikard Palmberg, axel, Alexander Younan, knä, och Kevin Elgestål, tumme. Förhoppningen är att Palmberg, som gjort 23 mål i år, ska vara spelklar snart.

– Jag har fortfarande inte all styrka i axeln, det är dag från dag just nu, säger han till nt.se. 

Notera att:
* Vita Hästen har bara gjort ett mål på de två senaste matcherna.
* Karlskoga är powerplaybäst i serien med 24,7 %.
* Karlskoga är överlägset effektivast i serien och gör mål på 12,1 % av sina skott - att jämföra med Vita Hästen som är näst sämst med 8,3 %.

Läs också:
Karlskogas hemsida inför matchen 
Vita Hästens hemsida inför matchen 

Jonas Gustavsson