Profilerna: "Han är en gubbe i lådan-spelare"
Publicerad: 2018-09-06
#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Pantern-tränaren Viktor Stråhle lyfter fram profiler inför säsongen.

Pantern-tränaren Viktor Stråhle om…

… tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Lukas Haudum, ny från Malmö. En otroligt skicklig center. En avig och bra spelare med ett jäkla lugn med pucken.

– Erik Nyström, ny från AIK. Han har varit här innan och kommer tillbaka. En irrationell spelare som det kan hända lite vad som helst kring. Han är en gubben i lådan-spelare. En skicklig målskytt.

– Matias Lassen, ny från Malmö. Han är stabil - det tycker jag är en bra beskrivning. Han har SHL-rutin, man vet vad man får och han är bekväm med vårt sätt att spela. Han kommer vara till stor nytta för oss.

… vem får sitt genombrott i år?

– Axel Blomqvist. Eller genombrott, han kommer komma tillbaka på rätt spår. Han har haft en brokig resa. Han hade ett NHL-avtal för två, tre år sedan men hamnade sedan i division två. Han besitter otroliga skills, men har haft lite motvationsbrist och inte riktigt varit sugen. Nu är han väldigt, väldigt sugen. Han känns väldigt motiverad.

… vem är mest underskattad i ditt lag?

{!A}

– Robin Dahse. En sjukt pålitlig powerforward. Han är "coachable", lätt att ha att göra med, står upp för laget, säger till när det behövs och är en stor informell ledare. Han gör alltid jobbet till 100 %. Du kan väcka honom mitt i natten och han är ändå redo att köra.

… vem vinner poängligan i Pantern?

– Jag säger Lukas Haudum.

» #14lag14analyser

Jonas Gustavsson