Profilerna: "Ska få växa in i det här"

16 september 2020 09:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Mora-tränaren Johan Hedberg lyfter fram profiler inför säsongen.


Mora-tränaren Johan Hedberg om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Lukas Wernblom från MODO. Det namnet förpliktigar och det finns en hel del Wernblom i honom. Han vet hur man kommer under skinnet på motståndare. Han har spel i sig, är skicklig, kvick, bra spelsinne. En kille som blir viktig i offensiven.

– Ludvig Larsson från Binghampton Devils. En pålitlig center. Kanske inte fått ut någon offensiv produktion senaste åren, men han har det i sig vilket han också visade på college. Vi vet att han är stabil och bra defensivt, men vi tror också att han kan blomma ut offensivt.

– Robin Johansson från Linköping. Han är en kille som står för mycket av det som Mora vill stå för. Han är proffsig, jobbig att möta och kan spela i alla situationer. Leder vi i slutet så är jag trygg med att ha honom på isen. Kommer betyda mycket både på och utanför isen.

... vem får sitt genombrott i år?

– Det går att säga Måns Carlsson eller Lukas Wernblom, men jag säger Viktor Larsson. Han har verkligen sett bra ut så här långt. Vi ska inte ställa för höga krav på en sådan ung back, han ska få växa in i kostymen på rätt sätt, men han är otroligt spännande.

... vem pratades det för lite om?

– Jag skulle nog säga Oscar Eklind. Det är en stor spelare med bra räckvidd som spelar fysiskt. Han är lättcoachad. Säger man en sak till honom så gör han det. Han kan användas i flera olika roller och har väl spelat det mesta utom back eller målvakt.

... vem vinner poängligan i Mora?

– Jag skulle gissa på Daniel Ljunggren.

» #14lag14analayser