Försäsong: Ken Jäger segerskytt för Västervik
Publicerad: 2019-08-21
Ken Jäger sköt det avgörande målet när Västervik besegrade Vita Hästen. I övrigt så föll Karlskoga under onsdagskvällen.

BRA START GAV VÄSTERVIK SEGER

Västervik slog tillbaka Vita Hästen med 2-1 på hemmaplan. En bra start och starkt målvaktsspel var nycklar i segern.

Smålänningarna spelade till sig en 2-0-ledning i den första perioden efter mål av Peter Krieger och Ken Jäger. Vita Hästen reducerade genom Anton Johansson mitt i den sista perioden, ett mål som kom i boxplay, men kom inte närmare än så. Ken Jägers 2-0-kasse blev därmed matchvinnande.

Västerviks Samuel Ward storspelade i buren och motade 37 av 38 skott och noterade en räddningsprocent på 97,4 %.

Målskyttar Västervik: Peter Krieger, Ken Jäger

Målskyttar Vita Hästen: Anton Johansson

KARLSKOGA FÖLL PÅ STRAFFAR

{!A}

Karlskoga åkte på en plump mot HockeyEttan-laget Mariestad. Västgötarna 2-1-vann efter straffar.

Gustaf Thorell sköt värmlänningarnas tröstmål.

– Vi hade väl chanser att avgöra, men den där riktiga spetsen eller orken fanns inte idag. Grabbarna har tränat på hårt under veckan och detta blev en riktig genomkörare, säger BIK-tränaren Staffan Lundh till Karlskogas hemsida.

Målskyttar Karlskoga: Gustaf Thorell