HockeyAllsvenskan och C More storsatsar med Fredagshockey!

9 september 2021 10:00

Nu när nästa säsong av Sveriges mest underhållande liga står för dörren lanserar ligan, klubbarna och C More ett helt nytt koncept som kickstartar helgen - Fredagshockey!


Att fredagar förknippas med HockeyAllsvenskan är knappast någon nyhet men vad som är nytt för säsongen 2021-2022 är ett helt nytt fokus och konceptuellt tänk kring fredagsmatcherna. Det gäller både atmosfär i arenorna men också produktion av tv-sändningarna och inte minst det redaktionella innehållet.

C More kommer att storsatsa på fredagarna med gedigna sändningar. Kanalen har byggt ett starkt team kring HockeyAllsvenskan där Lars Lindberg och Kajsa Kalméus fortsätter som programledare och där Harald Lückner finns kvar som expert. Nyheten i år är att Fredrik Söderström, som tidigare tränat både Nyköping och Oskarshamn i HockeyAllsvenskan, kliver in som ny expert.

Det kommer synas i både HockeyAllsvenskans och C Mores kanaler att det är fest varje fredag.

– Väldigt spännande och ett stort steg för oss att vi nu gör den här gemensamma satsningen med våra klubbar, ligan och C More. Det ligger helt i linje med vår offensiva strategi för att öka intresset för ligan och våra matcher, säger Gabriel Monidelle, VD HockeyAllsvenskan.

Men inte nog med det. I samband med seriestart fredag 24 september är det också premiär för Superfredag!

Superfredag innebär att en gång i månaden så går det att se två matcher på rad. Det blir en tidig toppmatch som börjar klockan 18.00 och ytterligare en stormatch som startar klockan 20.30. Det innebär att det går att följa HockeyAllsvenskan i sex raka timmar på fredagskvällen, där övriga matcher startar klockan 19.00. Superfredagen hamnar i fokus i C Mores nya stora tv-studio i TV4-huset som knyter ihop alla matcherna i en enda lång studiosändning.

Superfredag är kort och gott ett riktig sprakande fredagsfyrverkeri för alla som älskar HockeyAllsvenskan!

– Vi är glada över att få till upplägget med Superfredag tillsammans med HockeyAllsvenskan. Vi ser fram emot att göra dessa fredagar till en riktig hockeyafton på C More med en helkväll i vår nya sportstudio och bevakning ute på arenorna, säger Rickard Segeborn, programchef sport på TV4 och C More.

Första Superfredagen tekas igång 24 september. Då väntar HV71 mot AIK klockan 18.00 följt av Södertälje mot Björklöven klockan 20.30.

– Att vi nu lanserar Fredagshockey och Superfredag gör att vi bli än tydligare med att fredagar är lika med HockeyAllsvenskan och jag är säker på att alla supportrar kommer se till att fredagarna blir en riktig fest med gungande läktare runt om i landet, säger Monidelle.

Men det är inte bara fredagarna som får ett lyft kommande säsong. Tillsammans med produktionsbolagen har ligan och C More ökat på tv-produktionen vilket ger fler matcher med fler kameror för en både närmare och tätare matchbevakning med fler vinklar och repriser.

– Det är något som varit efterfrågat av många supportrar i många år och vi är glada att nu kunna ta ett stort steg i den riktningen, säger Monidelle.