Försäsong: Tingsryd tog en straffseger
Publicerad: 2020-09-11
Tingsryd besegrade Kristianstad efter straffar - och samtidigt övertidsföll Björklöven i rivalmötet mot Skellefteå.

STRAFFSEGER FÖR TINGSRYD

Tingsryd bortabesegrade Kristianstad med 4-3 efter straffar under fredagskvällen.

Smålänningarna såg länge ut att vara på väg mot en seger inom ordinarie tid. Tack vare bland annat två mål av Anton Svensson så ledde Taif med 3-2 i slutet, men med en och en halv minut kvar så kunde Kristianstad kvittera genom Kevin Wennström i powerplay.

Efter en mållös förlängning så avgjordes det hela på straffar, och där avgjorde Taif-nyförvärvet Jonatan Harju.

Calle Clang, Kristianstad, och Andreas Ljunggren, Tingsryd, vaktade målburarna.

Målskytta Tingsryd: Anton Svensson 2, Felix Olsson, Jonatan Harju

Målskyttar Kristianstad: Erik Santesson, Erik Flood, Kevin Wennström

BJÖRKLÖVEN FÖLL I RIVALMÖTET

Björklöven föll i rivalmötet mot Skellefteå. Gästerna vann med 2-1 efter övertid i A3 Arena.

Skellefteå sköt 1-0 mitt i den första perioden, men bara minuten senare så kvitterade Carl Grundström. Fler mål blev det inte inom ordinare tid. Bara 18 sekunder in på övertiden så avgjorde sedan Andreas Wingerli.

Kevin Poulin vaktade Löven-buren. Han svarade för 29 räddningar på 31 skott, och noterade en räddningsprocent på 93,6 %.

Målskyttar Björklöven: Carl Grundström