Två backpjäser klara för spel i Timrå
Publicerad: 2019-05-10
Timrå har gjort klart med backarna David Westlund och Léon Lerebäck till kommande säsong.

Timrå stärker upp defensiven med backarna David Westlund och Léon Lerebäck.

David Westlund var i Timrå för två säsonger sedan men fick hela säsongen spolierad av skador och spelade bara elva matcher. De två senaste säsongerna har 24-åringen tillbringat i HockeyEttan med Valbo och Östersund, och nu får han alltså chansen i Timrå och HockeyAllsvenskan igen.

– David är en spelare som har varit här förut och jag hade höga förhoppningar då men då kom skadeproblemen. Nu har gjort två säsonger i division 1 och har framförallt varit en av dom bästa backarn i år i ligan. Jag tror fortfarande att han har potential att vara en SHL-back på sikt och jag tror att han kommer göra det bra i Timrå i år, säger Timrås sportchef Kent Norberg till klubbens hemsida.

Westlund:

– Jag trivdes bra senast jag var här, med både spelare och klubben i sig. Så det känns kul att få komma tillbaka. Men denna gång ska jag se till att vara skadefri.

Léon Lerebäck är skolad i Frölundas juniorsystem. Den gångna vintern svarade 18-åringen för sju poäng på 38 matcher i J20 SuperElit samt var ombytt i två SHL-matcher.

– Leon är en fysisk back med en bra bra karaktär. Han är skolad i Frölunda och har gjort ett par SHL-matcher trots sin unga ålder. Jag tror att han kommer att utvecklas mycket under året och göra det bra ifrån sig här, säger Kent Norberg.

Lerebäck:

– Det känns grymt bra att få komma till en klubb som Timrå IK. Jag har hört mycket positivt om organisationen och det känns som ett bra steg för min utveckling. Jag vill komma upp och bidra med ett fysiskt och stabilt backspel.

Läs mer på Timrås hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season!

Jonas Gustavsson