Västervik har gjort klart med Adam Plant

23 juni 2019 18:30

Västervik förstärker backbesättningen med Adam Plant som därmed gör sin första sejour i Europa.


Västervik har gjort klart med backen Adam Plant.

Kanadensaren är därmed klar för sin första sejour i Europa. 24-åringen har spelat collegehockey vid University of Denver och sedan gjort en proffssäsong där han hann med spel i tre klubbar: Laval Rocket och Milwaukee Admirals i AHL, samt Maine Mariners i ECHL.

I AHL blev det fyra assist på 27 matcher den gångna vintern.

– Adam är en back med fin skridskoåkning och bra passningsspel. Han är en back som under de senare åren fått spela mer defensivt, men som vi tror kommer kunna ta en mer offensiv roll hos oss nästa säsong. Vi värvar återigen en spelare som är skolad på college. Det är ingen utvald strategi från vår sida, men helt klart något som vi sätter ett värde på när vi kollar på spelare från Nordamerika. Denver Pioneers är ett erkänt bra college där Adam var med och vann mästerskapet 2016-17, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida, och fortsätter:

– Vi gillar det vi sett av Adam från denna säsong i AHL, men även från hans collegeperiod. Vi har fått idel goda referenser och är glada att Adam väljer Västerviks IK som första avstamp under sitt europaäventyr. Med Adams signatur så har vi åtta backar under kontrakt. Det är en yngre backbesättning med medelålder 22 år som vi känner har stora möjligheter att kunna utvecklas under säsongen.

Läs mer på Västerviks hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season