"Vi finns med hela vägen från bredd till elit"

4 juli 2021 09:00

Patrik Hofbauer skriver om 90 år, en resa tillsammans, samarbetet med idrottsrörelsen, stödet till ungdomsidrotten och nya samarbetet med HockeyAllsvenskan.


Det har gått nästan 90 år sedan dåvarande Tipstjänst inledde sitt samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Det blev startskottet på en lång gemensam resa för hela Sveriges spelbolag och den svenska idrottsrörelsen, en resa som vi i dag fortsätter tillsammans framåt med full kraft. Nu senast genom vårt nya avtal med HockeyAllsvenskan, SHL och SDHL. I dag är Svenska Spel Sveriges största idrottssponsor och har genom åren varit med och bidragit till utvecklingen av svensk idrott till vad den är i dag.

Svenska Spel hade inte varit det bolag vi är i dag utan vårt nära samarbete med hela idrottsrörelsen.

Vi vet att vårt engagemang för svensk idrott är otroligt viktigt; för våra kunder, för våra medarbetare och för alla Sveriges idrottare. För mig personligen var det en starkt bidragande orsak till att jag för snart tre år sedan tackade ja till att bli vd och koncernchef för Svenska Spel, och det är ett beslut jag inte ångrat en dag sedan dess. Varje dag blir jag påmind om vårt viktiga bidrag till svensk idrott och varje dag blir jag lika stolt över allt det vi gör, för det gör verkligen skillnad.

Vårt engagemang ska bidra till en idrott som är öppen för alla. För att uppnå det har vi sjösatt en rad olika satsningar och samarbeten. Genom Gräsroten bidrar vi varje år med över 40 miljoner kronor till ungdomsidrotten i över 8 000 föreningar över hela landet. Föreningar som gör ett fantastiskt arbete för att hålla Idrottssverige igång och locka till rörelseglädje. Stödet till ungdomsidrotten är också det initiativ som våra kunder uppskattar mest.

Men det är också viktigt att ta vara på de talanger som växer upp i den stora svenska idrottsmyllan och ge dem bästa möjliga förutsättningar att utvecklas. För det är därifrån morgondagens elit- och landslagsidrottare kommer. Därför satsar vi stort på talangutveckling. När talangerna är mogna att blomma ut finns vi där med vårt stöd till några av våra mest folkkära landslag och ligor.

Kort sagt – vi finns med hela vägen från bredd till elit.

Den 1 juli tog Svenska Spel över som huvudsponsor till HockeyAllsvenskan. Vi gör det genom ett unikt samarbete där vi också blir huvudsponsor för SHL och SDHL, som byter namn till Svenska Spel Damhockeyligan. Det här är något jag verkligen ser fram emot.

Ishockey ligger svenska folket varmt om hjärtat och engagemanget för klubblagen i ligorna är enormt. Genom vårt nya samarbete kommer vi att vara med och bidra till att utveckla ligorna och lagen, såväl på som vid sidan av rinken. Det känns fantastiskt och spännande, men också utmanande.

Sverige ska fortsatt vara en av världens bästa ishockeynationer. Vi ska ha landslag som konkurrerar om medaljer och vi ska ha ligor som utvecklar talanger och som kan locka till sig landslagsspelare från när och fjärran.

Med det här samarbetet tar vi stora steg för att alla elitsatsande ishockeyspelare i Sverige ska få utvecklas i riktigt bra ligor, oavsett om man är tjej eller kille.

Heja svensk ishockey!