"Vi är som en enda stor familj"
Publicerad: 2022-07-22
Victor Öhman skriver om Västerviks IK, familjära känslan, sammansvetsade gruppen, lilla staden, nya arenan, klubbens frammarsch och livet efter Emil Georgsson.

Tjenare alla hockeyälskare!

Victor Öhman här, hoppas att ni har det underbart där ute i värmen.

Många undrar hur lilla Västerviks IK kan lyckas så bra med så begränsade resurser. Jag tänkte ge min syn på klubben och framgången.

Västerviks IK är en grymt familjär klubb där vi kan börja på kansliet där det är många som jobbar ideellt, så folk jobbar först på sina vanliga jobb för att sen jobba med VIK. Det säger det mesta om vilken passion och kärlek det finns i klubben.

Alla runt om klubben jobbar så otroligt hårt för att den ens ska gå runt och det brukar vi förmedla till alla de som kommer hit. Det finns så många människor som lägger all sin kraft på klubben. Då ska vi spelare och ledare självklart göra likadant.

Nu har jag varit här i många år tillsammans med Erik Gustafsson som varit här längst. Jag tror att folk som kommer hit tycker att vi samt andra som varit här ett tag tar hand om alla och välkomnar dem så bra vi bara kan. Allt för att alla ska ha det så bra som möjligt när de kommer till Västervik.

Och då kommer vi in på det familjära som vi trycker väldigt mycket på i gruppen. Vi ska svetsa samman den så bra vi bara kan och vi har haft förmånen att verkligen få hit väldigt fina människor men samtidigt grymma hockeyspelare och det gör såklart allting mycket enklare.

Vi har absolut inte haft det bästa laget på pappret men vi blir som en stor familj som jobbar jäkligt hårt för varandra. Det har vi kommit väldigt långt på och gett oss fina resultat.

Plivit Arena har sin charm. Helt klart det är inte många som tycker det är så kul att spela i den kan jag tänka mig, så då har man vunnit några extra poäng redan innan.

Föreningen kommer att växa på sikt och snart kan vi säga att vi har en Arena i Västervik, det ska bli fantastiskt och det är verkligen vad klubben behöver för att kunna ta nästa steg framåt i allting. Det kommer inte bara vara en fördel för alla som spelar i A-laget utan det kommer bli grymt för alla juniorer och ungdomar som får en isyta till. Det kommer bli ett jättelyft för hela föreningen och hela staden. Även om den kommer stå klar först om två säsonger så är det otroligt viktigt för alla som älskar Västerviks IK kommer på så många matcher ni bara kan fram tills dess, det hoppas jag att ni gör och stöttar så mycket ni kan.

Västervik är en jättefin sommarstad och den är relativt liten, men med ett stort hockeyintresse. Är man på stan eller är och handlar är det alltid någon som vill prata ishockey och det är självklart jättekul.

Var man än bor i Västervik så har man nära till allt och alla. Vi har ett ställe som heter Lysingsbadet och där bor väldigt många av spelarna och det tror jag är en faktor som är väldigt bra också. Att man har många i laget som bor nära gör att man umgås mycket och hela den biten det gör ju självklart att man svetsar samman gruppen ännu mer.

Mår man bra och trivs, då är det mycket lättare att allt flyter på och man levererar på en bättre nivå.

Många var oroliga hur det skulle gå för oss i år då Mattias Karlin försvann till Modo. Mattias är en grymt skicklig coach. Jag och Västervik har han att tacka för väldigt väldigt mycket han har gjort ett fantastiskt jobb.

Martin Gudmundsson och Niklas Czarnecki kom in och gjorde ett grymt bra jobb och vi tog oss ännu en gång till slutspel.

Nu undrar alla hur det kommer gå när Emil Georgsson lämnar oss för Södertälje. Emil var en av dem som tog hand om mig när jag flyttade till Västervik. Då var han spelare och sen blev han sportchef. Han har också gjort ett fantastiskt jobb för Västervik och jag har honom att tacka väldigt mycket för alla dessa åren. Vi har tagit oss till slutspel varenda år han har varit sportchef så det är bara att lyfta på hatten och önska honom lycka till… förutom i matcherna mot Västerviks IK!

Martin har tagit över och är både huvudtränare och sportchef. Han har gjort det förut och vet vad det handlar om. Han har även ett jättestort driv och ett stort engagemang så det kommer att bli jättebra!

Med andra ord: Västerviks IK kommer fortsätta leverera.

Det var allt från mig, jag hoppas ni alla får en fortsatt härlig sommar så ses vi inne i kylan om ett tag!

HockeyAllsvenskan