Försäsong: Poäng i alla matcher för AIK
Publicerad: 2018-09-13
AIK har gått igenom försäsongen obesegrade efter ordinarie tid och vann genrepet mot Vita Hästen med stora siffror. Även Björklöven vann sin sista försäsongsmatch.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

FRÖDÉN TVÅMÅLSSKYTT I GENREPET

AIK vann genrepet mot Vita Hästen med 5-1 och gick därmed igenom försäsongen utan förluster efter ordinarie tid. Sju matcher har gett fem segrar, en övertidsvinst och en övertidsförlust - och totala målskillnaden 34-7.

Mot Vita Hästen sköt Jesper Frödén två av målen. Forwarden satte 1-0 i den första perioden och skickade sedan in 4-1-kassen i tredje perioden.

Éric Castonguay, Daniel Muzito Bagenda och Markus Hermanstad målade också för AIK.

Jesper Samuelsson sköt tröstmålet för Vita Hästen.

» Highlights

STORSEGER I BJÖRKLÖVENS GENREP

Björklöven vann sitt genrep inför HockeyAllsvenskan med hela 6-1 mot Vännäs.

Det var dock Vännäs som tog ledningen i den första perioden - men Emil Lundberg kunde kvittera innan första akten var slut. I andra perioden lossnade målskyttet för Löven och laget gick ifrån till 4-1 efter kassar av August Tornberg, Sebastian Selin och Oskar Stål Lyrenäs.

Alexander Wiklund och Hardy Häman Aktell spikade sedan slutresultatet i sista perioden.

Löven kan därmed summera en försäsong där man vunnit fyra av åtta matcher.