Powerplay ledde vägen för Almtuna
Publicerad: 2016-03-02

Två mål i powerplay grundlade Almtunas viktiga seger mot Timrå i Slutspelsserien.

Almtuna var HockeyAllsvenskans bästa lag i powerplay - och visade varför i första matchen i Slutspelsserien.

Både 1-0 och 2-0 slogs nämligen in i den spelformen när Timrå till slut kunde besegrades med 3-1.

De två powerplaymålen kom inom tre minuters marginal och gjordes av Emil Larsson och Martin Janolhs.

3-1-pucken slogs sedan in av Oscar Milton i tom bur med bara minuten kvar att spela.

Almtuna, där keepern Jonas Johansson motade 27 av 28 skott, plockade därmed tre poäng i serien där man nu ligger tvåa, tre pinnar efter ledande Oskarshamn.

Timrå, som fick enda målet genom Johan Persson, ligger sist och är enda lag utan poäng efter den första av fem omgångar.

Matchstatistik: Almtuna-Timrå 3-1

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga 3:e mars klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.