Alexander Sahlin blir kvar i Södertälje

14 mars 2019 18:45

Alexander Sahlin har gjort en stark säsong i Södertälje och nu står det klart att målvakten blir kvar i klubben i två säsonger till.


Alexander Sahlin har gjort en häftig och speciell resa med Södertälje.

Han kom till klubben 2015 i HockeyEttan och var strålande när Södertälje tog sig tillbaka till HockeyAllsvenskan.

Han var sedan otroligt vass under SSK:s comebacksäsong på allsvensk nivå och hade stor del i att klubben till slut klarade nytt kontrakt.

Förra säsongen spolierades av en skada och efterföljande höftoperation.

I år har han gjort comeback och återigen varit vass i SSK-buren. 27-åringen har vaktat målet i 34 matcher, släppt in 2,39 mål per match samt noterat en räddningsprocent på 91,9 %.

Nu står det klart att Sahlin blir kvar i SSK. Keepern har kritat under ett färskt tvåårsavtal.

– Det känns helt fantastiskt. Det är ingen hemlighet och jag har sagt det förut, jag trivs fantastiskt bra med allt från fans och föreningen och Södertälje har blivit mitt hem. Jag har fått ett stort SSK-hjärta och det är mycket tack vare alla fans som stöttar, de gör det otroligt speciellt att spela i Scaniarinken och bära loggan och S:et på bröstet, säger Sahlin till Södertäljes hemsida.

Tränaren Ulf Lundberg:

– Det är glädjande att vi nått en överenskommelse med Salle. Från en spolierad säsong 17/18 jobbade han sig tillbaka och gjorde en hel del bra prestationer denna säsong. Han är en ödmjuk glädjespridare som vill utvecklas.

Läs mer på Södertäljes hemsida