Gör om, gör rätt Anders Larsson!

12 juni 2020 16:00


Återigen kan vi bara konstatera att du som Svenska ishockeyförbundets ordförande undviker att svara på frågor från dina medlemmar. I SVT Sport den 9 juni glider du undan frågan huruvida det faktiskt föreligger ett demokratiunderskott inom Svenska Ishockeyförbundet.

Idag möts vi av budskapet från Svenska Ishockeyförbundet att Karlskrona HK inte beviljas licens för spel i HockeyAllsvenskan 2020/2021 samt att klubben nedflyttas i seriesystemet. Detta trots att Karlskrona HK för tredje året i rad uppvisar ett positivt bokslut. Diskussionen och överenskommelsen om hur Licensnämnden skulle utföra sitt arbete var annorlunda än hur den nu agerar.

Hade klubben inte tvingats av Svenska Ishockeyförbundet att bygga om sin arena inför säsongen 2016/2017, för att klara det för tidpunkten gällande licensreglemente för spel i SHL, hade klubben idag kunnat uppvisa ett eget kapital på cirka 5 MSEK.

Är det så här vi utvecklar svensk hockey?

Är det så här vi skapar engagemang och framtidstro i den svenska hockeyrörelsen?

Vi anser att du i din roll som ordförande i Svenska Ishockeyförbundet måste leda reformationen av svensk ishockey och återge den dess framtidstro och möjlighet till utveckling.

Styrelsen i HockeyAllsvenskan ställer upp när som helst och i vilket forum som helst för en diskussion med dig om hur svensk hockey mår, hur den styrs och vart den är på väg.

//HockeyAllsvenskan