HockeyAllsvenskan och C More säkrar nytt rekordavtal

21 september 2016 14:00

I dag står det klart att HockeyAllsvenskan gör SHL sällskap de kommande fem åren och med de två högsta ligorna i utbudet ett halvt decennium framöver inleder C More nu en historisk hockeysatsning.


Det nya avtalet är det längsta HockeyAllsvenskan skrivit och innebär att alla grundserie- och slutspelsmatcher kommer streamas på C More till och med säsongen 2020/21. Mellan september och maj kommer C More visa cirka 800 matcher från 26 städer i SHL och HockeyAllsvenskan och att svensk hockey nu får en tydlig hemvist spelade en viktig roll i förhandlingarna.

– HockeyAllsvenskan är en liga som engagerar och vi vill ta till vara på det momentum vi nu har med flera klassiska klubbar som slåss om framgångar. C Mores ambitiösa och heltäckande satsning på svensk hockey passar oss perfekt och tillsammans ska vi öka intresset för matcherna och kvalitén på upplevelsen, säger Stephan Guiance, VD för HockeyAllsvenskan.

Redan den här säsongen har C More höjt nivån på sändningarna genom ett flertal förbättringar, bland annat har produktionen av de webbexklusiva matcherna fått betydligt bättre bild- och ljudkvalitet. Dessutom har HockeyAllsvenskan fått fasta huvudmatchdagar med studioinramning på onsdagar och fredagar.

– HockeyAllsvenskan är verkligen drömmarnas liga och vi kommer att ha en väldigt levande och närgången bevakning av ligan. Att den bästa svenska hockeyn finns samlad på C More närmsta fem åren kommer gynna såväl oss som ligorna, men framförallt hoppas jag att hockeypubliken kommer trivas. Det ska kännas att vi brinner för att göra sändningar i världsklass, säger Erik Westberg, sportchef på C More och TV4-Gruppen.

Avtalet med HockeyAllsvenskan är den fjärde rättighetsnyheten från C More i september. Utöver SHL (vars nya avtal offentliggjordes i måndags) har även rättigheterna för högstaligorna i handboll (Superligan) och innebandy (SSL) säkrats.