Matchguide: Fredrik Forsberg gör comeback

2 februari 2019 10:00

Lördag och tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Hur går det för Fredrik Forsberg i comebacken med Karlskoga? Tar AIK tillbaka serieledningen? Får Tingsryd igång målskyttet? Svaren kommer under dagen!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.15 AIK - Björklöven, Hovet
18.00 Karlskoga - Vita Hästen, Nobelhallen
18.00 Tingsryd - Södertälje, Nelson Garden Arena

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

AIK - BJÖRKLÖVEN

AIK tog över serieledningen från Oskarshamn i onsdags, men tappade den igår då IKO vann mot Karlskrona. Nu har man chansen att ta tillbaka serieledningen igen.
För motståndet i eftermiddag står Björklöven.
AIK är i fin form med poäng i elva raka matcher. Laget kommer från två starka insatser: 5-4-seger mot topplaget Oskarshamn, 7-1-kross mot Pantern.
– Vi ser skärpta ut, säger tränaren Tomas Mitell till hockeypuls.se om formen.
Även Björklöven ser skärpta ut just nu. Umeå-laget har tre raka segrar i bagaget och ser pigga ut. Formen märks i gruppen...
– Jo, det tycker jag, sedan har det varit positiv stämning innan också. Ser ändå ut att vara lättare ben och skallar där ute, det ger självförtroende när vi vinner, säger assisterande tränaren Jesper Jäger till Björklövens hemsida.
Mot AIK jagar Löven alltså fjärde raka segern:
– Fullsatta läktare, ett topplag och vi är på gång, det känns som en riktigt bra utmaning, säger Jäger.

Noterat:
» AIK saknar troligtvis Anton Holm som är sjuk, skriver hockeypuls.se. Kan inte han spela ersätter troligvis Emil Lindblom. Johannes Jönsson och Andreas Hjelm spelar inte.
» Björklöven får tillbaka Marcus "Messy" Jonsson som missat de två senaste matcherna. Senast spelade inte heller Mikko Pukka, Simon Backman, William Eriksson och Cody Murphy.
» AIK:s Daniel Muzito-Bagenda har gjort sex mål på de fyra senaste matcherna.

» Läs mer på Björklövens hemsida

KARLSKOGA - VITA HÄSTEN

Tre raka förluster.
Det är facit för Karlskoga senaste tiden och nu letar värmlänningarna efter ett trendbrott när Vita Hästen kommer på besök.
– Vita Hästen har visat upp en bättre trend efter jul och känns som att de är på väg mot en liknande resa BIK gjorde i fjol. Vi har dock planer på att sätta stopp för det. Jag hoppas det kommer mycket folk till hallen, stödet gör skillnad, säger Karlskogas tränare Staffan Lundh till klubbens hemsida.
Ett stort glädjebesked i BIK är att Fredrik Forsberg är tillbaka igen efter att ha missat tio matcher på grund av skada. Innan frånvaron var "Foppa" het i poängmakandet och gjorde poäng i femton av nitton matcher.
Karlskoga jagar alltså trendbrott - samma trendbrott som Vita Hästen fick senast. Laget hade tre raka nederlag innan man i onsdags lyckades slå tillbaka Tingsryd med 4-1. Jumbon har inte gett upp kampen om att slippa negativt kval och just nu skiljer tio poäng upp till strecket.

Noterat:
» Karlskoga får tillbaka Fredrik Forsberg efter en tio matcher lång skadeperiod. Viktor Lang, Mikael Eriksson och Arvid Aronsson är kvar på skadelistan och Juliuz Persson är avstängd en match till.
» Vita Hästen spelade utan Anton Danielsson, Simon Krekula, Henrik Nyberg och Mattias Kalin i förra matchen.

» Läs mer på Karlskogas hemsida

TINGSRYD - SÖDERTÄLJE

Tingsryd har förlorat fem av de sex senaste matcherna och har bara lyckats göra sju mål på de matcherna.
– Det är svårt att vinna hockeymatcher när man inte gör mål, så är det ju. Just nu tycks det vara så att vi skapar lägen, men pucken vill bara inte in, säger centern Daniel Ljunggren till smp.se.
Laget hoppas det släpper i hemmakampen mot Södertälje.
– De har några vassa spetsforwards och ligger ofta på kontring, så om vi är noggranna kommer vi få våra lägen. Jag tycker att de har det lite tyngre i egen zon än i offensiven, så kan vi bara få ner pucken hos dem kan det nog bli fler än ett mål den här gången, säger Ljunggren.
Efter fem raka segrar och poäng i nio raka matcher så har Södertälje förlorat de två senaste bataljerna.
Nu vill man studsa upp igen.
– Det är en tuff match att åka ner till Tingsryd men vi ska jobba hårdare än dem helt enkelt, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.

Noterat:
» Tingsryd får tillbaka backen Elias Gunnarsson från sjukdom. Martin Rewáy saknas alltjämt på grund av sin hjärnskakning.
» Södertälje får in Emil Bejmo som varit avstängd i sex matcher. Däremot faller Mikael Ahlén ifrån igen, och sedan tidigare saknas Nicklas Grossmann, Marcus Bohman, Jacob Spångberg, Stefan Johansson, Axel Andersson och Stefan Gråhns.

» Läs mer på Södertäljes hemsida