Försäsong: Västerås besegrade Karlskoga
Publicerad: 2019-08-29
Västerås besegrade Karlskoga i Nobelhallen. I övrigt under torsdagskvällen så blev det seger för Karlskrona och förlust för AIK.

VÄSTERÅS BESEGRADE KARLSKOGA

Västerås besegrade Karlskoga med 4-2 på bortaplan i Nobelhallen.

Karlskoga sköt 1-0 genom trotjänaren Fredrik Höggren i den första perioden, men sedan vände Västerås på matchen. Jimmie Jansson 1-1-kvitterade strax efter hemmalagets mål, Daniel Öhrn satte 2-1 i spel fem mot tre i mittperioden och i början av den tredje perioden fyllde Sebastian Benker på till 3-1.

BIK fick in en reducering genom Alexander Anderberg, men i slutminuten kunde Fredrik Johansson skicka in 4-2 i tom bur.

Emil Kruse vaktade VIK-målet och svarade för 28 räddningar på 30 skott.

Målskyttar Karlskoga: Fredrik Höggren, Alexander Anderberg

Målskyttar Västerås: Jimmie Jansson, Daniel Öhrn, Sebastian Benker, Fredrik Johansson

TRYOUT-FORWARDEN TVÅMÅLSSKYTT

Karlskrona fick en fin start på sin sejour i Finland genom att slå tillbaka Peliitat med 6-1.

Tryout-forwarden Janne Kivilahti, ifjol i Oskarshamn, gjorde succé i sin debut. Finländaren sköt dubbla mål och hade stor del i segern.

– Det är en bra spelare. Han bidrar med fart och så har han ett bra skott, säger KHK-tränaren Phil Horsky till blt.se.

Målskyttar Karlskrona: Janne Kivilahti 2, Philip Rondahl, Mikael Roslund, Axel Lindström, Hampus Karlsson

AIK FÖLL I NYKÖPING

{!A}

AIK orkade inte rubba SHL-motståndet Linköping när lagen möttes i Nyköping, och till slut blev det en 0-4-förlust.

Bland annat drog AIK på sig många utvisningar och Linköping gjorde tre av fyra mål i powerplay.

Trots förlusten så fick August Hedlund, som lyfts upp i A-truppen till den här säsongen, beröm för sitt målvaktsspel.