Transferveckan: "NHL-rutin & fyrtorn"

13 juli 2020 09:00

Varje vecka i Transfercentralen så summerar vi den senaste veckans "silly season" i HockeyAllsvenskan - de hetaste noteringarna, intressanta detaljer, heta rykten och en sammanställning över veckans nyheter.


I BLICKFÅNGET

Hetaste noteringarna från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.

CANNATA-ERSÄTTAREN I HAMN

Vem som ska ersätta Björklövens succékeeper Joe Cannata, som dragit till SHL, har varit en av vårens och sommarens hetaste snackisar. Nu står det klart att ansvaret faller på rutinerade Kevin Poulin, som gjort ett femtiotal matcher i NHL och som vann OS-brons med Kanada så sent som 2018. Kanadensaren får stämplas som en av de mest spektakulära värvningarna i ligans historia just med tanke på sitt cv och sin färska OS-peng. Skador har dock plågat karriären. Kan Poulin nå upp i Cannata-klass? Återstår att se.

COMEBACK I LIGAN

Efter dubbla år i HockeyEttan med Troja-Ljungby, där offensiven lossnat, så är Oscar Öhman klar för en comeback i HockeyAllsvenskan och har kritat på för Kristianstad (en övergång som uppgetts ha varit klar länge, men som nu äntligen är officiell). Öhman misslyckades med att plocka en prominent allsvensk roll i MODO för några år sedan... men hur bra är 22-åringen nu, efter två års mognad i Ljungby? KIK hoppas Öhman kan ta en viktig offensiv roll i laget.

FYRTORNET FÖRLÄNGER

Daniel Andersson är klar för en fortsättning i Kristianstad. Fyrtornet mäter 197 cm, men frågan är om den längden verkligen räcker? 27-åringen ser enorm ut på isen, ett huvud längre än de flesta andra, och just storleken är en av hans främsta styrkor. Andersson är otroligt effektiv framför och kring målburen, inte minst i powerplay där han skymmer mycket och mer eller mindre är omöjlig att flytta på.

**

VISSTE DU ATT...

... Kelsey Tessier lämnar HockeyAllsvenskan för tredje gången? Västerås poängkung är klar för spel i tyska Bad Nauheim till kommande säsong. Tidigare i karriären har han lämnat Rögle för spel i finska Sport samt lämnat Björklöven för spel i österrikiska Vienna Capitals. Frågan är om Sverige och HockeyAllsvenskan är ett avslutat kapitel för den 30-årige kanadensaren nu, eller om han kommer tillbaka för en fjärde sejour?

**

RYKTENA

Hetaste ryktena i HockeyAllsvenskan.

» Efter sex år i Nordamerika så vände Niklas Folin hem till Sverige för två år sedan och har sedan dess spelat med Västervik där han var lagkapten ifjol. Nu kan backen byta klubb. Enligt Norrköpings Tidningar så är Folin högaktuell för spel i Vita Hästen till kommande säsong, och sportchefen Tony Zabel bekräftar att det finns intresse. Sedan tidigare så har även Folins lagkamrat i vintras, backen Kim Johansson, kopplats samman med Vita Hästen.

» Ifjol skrev Filip Westerlund på två korttidskontrakt med Timrå innan han beslutade sig för att spela resten av säsongen i klubben, och 21-åringen var en bärande försvarsspelare i lagbygget. Nu hoppas Kent "Nubben" Norberg att TIK kan förlänga med Westerlund. "Han är fortfarande aktuell. Jag håller på att prata med honom och hoppas få svar i början på nästa vecka", säger Norberg till hockeypuls.se.

**

VECKANS NYHETER

Alla spelarnyheter i HockeyAllsvenskan den gångna veckan.

» Kevin Poulin, mv, från Ontario Reign till Björklöven

» Daniel Andersson, f, nytt kontrakt med Kristianstad

» Oscar Öhman, f, från Troja till Kristianstad

» Kelsey Tessier, f, från Västerås till Bad Nauheim

TRANSFERCENTRALEN

Uppdateringar om silly season varje dag:

» Transfercentralen