Västervik plockar in Zackarias Skog

31 maj 2020 13:20

Västervik har gjort klart med målvakten Zackarias Skog som spenderat de senaste säsongerna i Nordamerika.


Samuel Ward har alltjämt problem med sin höftskada vilket skapar osäkerhet i Västervik.

Nu väljer klubben att säkra upp målvaktssidan genom att värva in Zackarias Skog vilket innebär att man har tre målvakter i truppen.

Skog har spenderat de fem senaste säsongerna i Nordamerika, och har spelat collegehockey vid American International College de fyra senaste åren. 24-åringen utsågs till ligans bästa målvakt den gångna säsongen. Innan han stack till Nordamerika spelade Skog juniorhockey i Frölunda.

Som det ser ut nu så bildar Skog och Daniel Marmenlind målvaktspar när säsongen drar igång, medan det är mer osäkert kring Ward som eventuellt måste göra en höftoperation.

– Vi lider med Samuel att han inte får ordning på sina problem och efter den säsongsstarten han hade ifjol så förstår vi att det är frustrerande för honom, Västerviks sportchef säger Emil Georgsson till klubbens hemsida.

– Vi måste dock säkerställa att vi har två målvakter som är 100 % till ispremiär och Samuel är helt införstådd att vi behövt ta in en ersättare för honom. Zackarias är en storväxt och intressant målvakt. Gått via college och haft en bra utveckling senaste säsongerna. Bland annat har han varit på Chicago Blackhawks camp 2019. Vi är glada över att hittat en lösning med Zackarias och tror att det blir en bra kamp mellan honom och Daniel om förstaspaden.

Läs mer på Västerviks hemsida

» Transfercentralen - få full koll på silly season!