Fredrik Forsberg frälste Karlskoga
Publicerad: 2018-03-02
Fredrik Forsberg hade klubban i alla mål när Karlskoga slog Oskarshamn och närmade sig det negativa kvalstrecket ytterligare.

Karlskoga har legat under det negativa kvalstrecket länge - men har den senaste tiden närmat sig strecket. Efter 4-1-vinsten hemma mot Oskarshamn är man nu bara målskillnad från säker mark.

Bottenstriden är för övrigt riktigt rafflande. Två lag tvingas kvala för att hålla sig kvar - och just nu har de tre sista i tabellen (Karlskoga, Tingsryd, Troja-Ljungby) samtliga 65 poäng.

Fredrik Forsberg var den stora segerorganisatören mot Oskarshamn - en klubb han tidigare representerat, dessutom - och hade klubban i alla Karlskogas mål.

Han spelade fram Gustaf Thorell till 1-0 och Ricard Blidstrand till 2-0 i den första perioden och sprätte sedan själv in 3-0 i powerplay i upptakten av den andra perioden. I sista perioden spelade han fram Rodrigo Abols till avslutande 4-1 i spel fem mot tre.

21-åringen har nu gjort 19 poäng på 18 matcher i BIK-dressen.

Emil Jidskog gjorde en stark insats i kassen med 22 räddningar på 23 skott.

Oskarshamn, med fem raka segrar i ryggen, hade chansen att säkra en plats i Slutspelsserien vid seger, men lyckades alltså inte med det även om man alltjämt har ett väldigt bra utgångsläge med fem poäng ner till niondeplatsen med bara sex poäng kvar att spela om. Joakim Hagelin sköt enda tröstmålet mot Karlskoga.

Statistik: Karlskoga - Oskarshamn 4-1

HIGHLIGHTS

Jonas Gustavsson