Inside: "180 minuter utan mål i baken..."

20 oktober 2020 12:00

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Karlskogas supernolla

Karlskoga har hållit nollan i tre (!) raka matcher: 5-0 mot Väsby, 4-0 mot Södertälje och 4-0 mot MODO. 180 spelade minuter utan ett insläppt mål alltså, vilket är otroligt imponerande. Tim Juel vaktade målet i de två första matcherna medan Stefan Stéen vaktade målet senast, så BIK har två heta målvakter som spikat igen totalt. Hur länge håller nollan...? På onsdag väntar bortamatch mot Södertälje.

Domarna annonserar beslut i arenan

Redan i våras, i samband med Hockeykvalet, så testade HockeyAllsvenskan ett nytt system i arenorna där domarna kan meddela beslut via högtalarsystemet. Nu blir det ett ordinarie inslag i HockeyAllsvenskan. Tekniken kommer successivt att installeras i alla allsvenska arenor och arbetet planeras vara klart inom en snar framtid. Det innebär: domarna kommer att annonsera alla utvisningar och alla videomålbedömningar direkt till publiken i arenans högtalarsystem.

Björklövens 9-1-seger

HockeyAllsvenskan är känd för att alla matcher är täta och tuffa och att det inte finns givna poäng att hämta någonstans. Därför stack Björklövens otroliga 9-1-seger mot Västerås förra onsdagen så klart ut, det är sällan det blir så stora siffror - snudd på tvåsiffrigt - i ligan. Löven hade dessutom hela åtta (!) olika målskyttar i matchen.

Carl Berglund tvåa genom tiderna

Förra onsdagen så spelade Carl Berglund sin 521:a match i HockeyAllsvenskan, och klev därmed upp som tvåa genom tiderna när det gäller antalet spelade matcher. Karlskoga-forwarden klev förbi Almtuna-ikonen Johan Berggren som stannade på 520 matcher. Det är dock en bra bit upp till ettan Fredrik Höggren som stannade på 708 spelade matcher.

Joakim Hagelin nådde milstolpe

I söndags nådde Joakim Hagelin en milstolpe i HockeyAllsvenskan när han dunkade in mål nummer 100 i ligan. Västervik-forwarden är den tjugonde spelaren som når den platån, och bland aktiva spelare så är han trea just nu (bakom Henrik Björklund och Jonathan Dahlén). Hagelin är dessutom nära ytterligare en milstolpe då han står på 199 gjorda poäng. Allt talar för att Hagge blir spelare nummer 41 att nå milstolpen 200 poäng.

**

BILDERNA

**

VECKANS...