Karlskoga tvingade fram sjunde och avgörande match!
Publicerad: 2021-04-14
Förstakedjan dominerade när Karlskoga slog tillbaka Björklöven i Umeå. Därmed blir det en sjunde och helt avgörande semifinal mellan lagen på fredag!

{!A}

Karlskoga slog tillbaka Björklöven med 5-1 i A3 Arena och kvitterade därmed matchserien till 3-3 i matcher. Det betyder att det blir en sjunde och helt avgörande match mellan lagen på fredag.

– Det var riktigt skönt. Det hade varit surt att åka hem idag och att säsongen hade varit över. Vi ville ut och tömma oss idag, säger Gustaf Thorell till C More.

Karlskogas toppkedja med Gustaf Thorell, Henrik Björklund och Linus Karlsson var dominanta i matchen och låg bakom alla värmlänningarnas mål.

Thorell skickade in både 1-0 och 2-0 och Björklund gjorde viktiga 3-1 i slutet av den andra perioden. Samtliga de tre målen kom i powerplay.

Karlsson utökade till 4-1 i mitten av den tredje perioden innan Thorell stängde tillställningen med sitt 5-1-mål i tom bur.

– Det flyter på bra just nu, men det är hårt jobb som gäller varje dag. Det finns hårt jobb bakom det vi gör också, säger Thorell om toppkedjans flyt och produktion just nu.

Thorell själv pytsade alltså in tre mål.

– Det var bara att sätta dit klubban vid de första målen och sedan var det tom bur. Jag hade en ganska grov miss efter 2-0 så det var skönt att revanschera sig, säger Thorell.

Nu blir det alltså en helt avgörande match i Nobelhallen.

– Det är synd att det inte är publik på den matchen, för det är riktigt häftigt, säger Thorell.

Björklöven - Karlskoga 1-5

Målskyttar Björklöven: Karl Johansson

Målskyttar Karlskoga: Gustaf Thorell 3, Henrik Björklund, Linus Karlsson