Jens Lööke klar för återkomst till Timrå

15 maj 2019 11:15

Efter två säsonger i Nordamerika så vänder Jens Lööke hem till Sverige igen och är klar för en återkomst i Timrå.


Efter att ha noterat 16 poäng på 46 matcher under sin första och hittills enda säsong i Timrå så skrev Jens Lööke på ett NHL-avtal med Arizona Coyotes.

Efter två år i Nordamerika, där det blivit uteslutande spel i AHL och totalt 32 poöng på 120 matcher, så är forwarden nu klar för en comeback i Sverige och HockeyAllsvenskan.

22-åringen har kritat på ett ettårsavtal med Timrå.

Lööke har tidigare i karriären bland annat gjort 48 SHL-matcher med Brynäs, gjort en allsvensk lånesejour i Almtuna samt spelat hela tre (!) JVM-turneringar.

– Det känns fantastiskt kul att Jens vill komma tillbaka till Timrå IK. Han har två säsonger över Atlanten i bagaget nu och har utvecklat sitt spel sedan han var här sist. I Jens får vi en spelskicklig forward, säger Timrås sportchef Kent Norberg till klubbens hemsida.

Lööke:

– Det känns helt underbart att vara tillbaka i Timrå igen! Jag trivdes väldigt bra senast jag var här i Timrå, både i laget och i staden så det är jätteskönt att få allt klart nu och jag ser fram emot en säsong för att försöka ta Timrå tillbaka till SHL igen. För egen del känns det som att jag har mognat ännu mer och är redo för att ta nästa kliv i min utveckling. Det känns som att jag har en hel del i mitt offensiva spel som jag kan få ut här så det ska bli fruktansvärt kul att komma tillbaka igen.

Läs mer på Timrås hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season!